ŠOK U BJELOVARU

MAJKA UHIĆENOG ZA UBOJSTVO 'Ne možete zamisliti kako je biti roditelj nekome tko je ubio nevinu ženu'

Nakon liječenja od alkoholizma mjesecima nije pio i mislili smo da mu život kreće nabolje. Ovo nas je dotuklo, kaže majka
 Ivan Lackovic / CROPIX

Lijekovi pomiješani s alkoholom “pomogli” su bivšem pravosudnom policajcu Josipu K. (36) da u nedjelju navečer bešćutno nožem oduzme život nepreboljenoj partnerici Snježani Ernjak (49) u njezinu domu u bjelovarskoj Šopovoj ulici.

Ubio je omiljenu tetu iz bjelovarskog vrtića i ostavio je zaključanu u stanu. Prethodno je uzeo njezinu bankovnu karticu i odvezao se u njezinu Golfu. Obilazio je kafiće i pio sve dok mu lisice na ruke nisu stavljene u ponedjeljak popodne sa 1,75 promila alkohola u krvi! Osim Snježanine obitelji iza koje je ostalo troje djece, Josip je zavio u crno i vlastite roditelje, kao i dvije kćeri iz propalog braka. Od trenutka spoznaje da je uhićen, njegovi otac i majka su izvan sebe.

- Protekla tri mjeseca otkad je prestao piti najljepši nam je period života. Da ima djevojku Snježanu znali smo godinu dana. Ovo je za nas potpuni šok - kaže majka.

Nedjeljni ručak

Jedina slika koju ponavlja u mislima je njihov zajednički nedjeljni ručak. Bilo je 12.40 sati kada su Josipa zadnji put vidjeli. Rekao im je da ide do Snježane koju nije vidio od početka godine.

- Ugašen je život žene koju nikada nismo poznavali. Nije nam rekao gdje ju je upoznao ni da je starija od njega. Volio ju je i mjesečno posjećivao nekoliko puta. Sate su znali provesti na telefonu. Željela bih da se ta žena probudi i da nastavi život tamo gdje je stao. Izražavamo iskrenu sućut njezinim roditeljima. Znam, naše riječi su sada nevažne - priča nam prepuna tuge majka slavonskog ubojice Josipa.

Nakon razvoda braka iz kojeg ima dvije kćerkice, dodaje, Josipu su se problemi zaredali baš kao i litre pića u kojima je tražio utjehu. Ne bi li se izvukao iz alkoholnog pakla, potražio je pomoć. S liječenja je izašao u siječnju. Odmalena je sanjao da bude policajac. Nakon policijske škole zaposlio se kao pravosudni policajac i tako radio 17 godina. Uniformu je nosio sve do lani, kada je dobio otkaz zbog sukoba sa zakonom. Koristio je usluge poput točenja goriva, kupnje hrane i potom je bježao bez plaćanja. Uhićen je nakon što je naručio hranu za 80 kuna i pokušao je platiti tuđom karticom.

- Nije lako biti majka ubojice, a kako li je tek biti dijete ubojice ne mogu ni zamisliti - dodaje majka privedenoga koja je razgovarala s novinarkom Jutarnjeg lista dok se Snježanina obitelj s prijateljima na lokalnom bjelovarskom groblju opraštala od Snježene.

Ostavila ga jer je loš

Podsjetimo, Snježanu je kraj lokve uočila njezina majka kroz prozor zatvorene terase. Lupala je po staklu misleći da spava. Ubrzo je kuća postala poprištem policijskog očevida i tragalo se za ubojicom kojeg je njihova kći, kako im je rekla, “odlučila ostaviti jer je loš dečko”. U međuvremenu su policajci kod Doma kulture uhitili “pijanog lopova s benzinske crpke” koji je natočeno gorivo pokušavao platiti Snježaninom karticom, ali nije znao PIN pa je sjeo u auto i pobjegao. Istražitelji su ubrzo shvatili da pred sobom imaju i krivca za teški zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:22