OPREZA NIKAD DOVOLJNO

LUKAVI LOPOVI U NOVOGODIŠNJOJ AKCIJI Čekali da odu slaviti pa im iz kuća ukrali 100.000 kuna

 CROPIX

ZAGREB - Niske temperature na Silvestrovo nisu zaustavile lopove da poharaju zagrebačke domove dok vlasnika nema. Novogodišnje slavlje po povratku kućama pokvarili su trojci Zagrepčana koji su ostali bez zlatnine i novca 'teške' preko 100.000 kuna.

​Stan u Vodnjanskoj ulici u kojoj se od Badnjaka ne pale svijetla, bio je zanimljiv nepoznatom lopovu koji je obio ulazna vrata 35-godišnjeg M.P.

Nakon premetačine, drski provalnik je odnio sa sobom veću količinu zlatnog nakita i novac oštetivši vlasnika za preko 90.000 kuna. Da je imao nezvanog gosta, 35-godišnjak je uvidio prvog dana 2015., predvečer. Pozvao je policiju koja je s mjesta događaja izuzela tragove koje je kradljivac eventualno ostavio.

Ista priča u istom periodu sa Stare na Novu godinu, zabilježena je i u Čakovečkoj ulici. Bez desetak tisuća kuna vrijednih stvari ostala je i 65-godišnja M.M. u čiju je obiteljsku kuću obijanjem prozora upao lopov.

Sličan modus operandi koristio je i provalnik koji je provalio u stan u Ulici Koste Vojnovića u vlasništvu 39-godišnje M.M.

U sva tri slučaja kršitelji zakona imali su iste preference. I dok je malo vjerojatno da će se novac pronaći, zlatni nakit obično završi u stanicama za otkup zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:32