OPSEŽNA ISTRAGA

Likvidacija u Savskoj: Trojici sumnjivaca policija zna imena, a jednome nadimak

Policija je obavila 220 informativnih razgovora zbog likvidacije ugostitelja u Savskoj. Ni jedan od te četvorice zasad nije dostupan istražiteljima
 Krajač/CROPIX

ZAGREB - Policijski istražitelji označili su četiri osobe kao usko povezane s ubojstvom Davora Golubića (38), ugostitelja koji je prošlog mjeseca likvidiran dok je sjedio u automobilu splitskih registarskih oznaka parkiranom na nogostupu u Savskoj 164 u Zagrebu . Trojici policija zna ime, a četvrtom je poznat samo nadimak.

Ni jedan od te četvorice zasad nije dostupan istražiteljima, a upravo su u pripremi zakonski preduvjeti za raspisivanje tjeralica. Te informacije dolaze od izvora upoznatog s tijekom velike akcije kriminalista zagrebačke policije.

Golubića je zasad nepoznata osoba usmrtila s tri hica, vjerojatno vojnog kalibra 7,62 milimetara, iz pištolja vjerojatno marke Crvena zastava M57, takozvanog tetejca. Detalje o rezultatima vještačenja zrna pronađenog u vratima zgrade službeno se još ne mogu dobiti. Međutim, činjenica je da je jedan smrtonosni hitac prošao kroz lijevo bočno staklo auta, zatim kroz glavu žrtve, pa kroz desna vrata automobila, a potom se zabio u oplatu ulaznih vrata tvrtke u prizemlju zgrade ispred koje je bio parkiran Golubićev bijeli Renault Clio Sport. To ukazuje na korištenje streljiva za pištolj male zaustavne moći, ali velike probojne snage, a matak tetejca upravo je takav.

Ubijeni Golubić, poduzetnik i ugostitelj kojega je nepoznata osoba likvidirala s tri hica u subotu 24. ožujka oko 20 sati u Savskoj, bio je sin poznatog zagrebačkog trgovca automobilima, a i sam se bavio prodajom automobila sumnjiva podrijetla. Puno podataka iz njegova života svrstava ga u zagrebačko podzemlje, što je jedan od razloga zbog kojih su kriminalisti PUZ-a u koordinaciji s odjelom Organiziranog kriminala MUP-a nakon ubojstva krenuli u veliki zahvat. S hrvatskim istražiteljima surađuju i slovenski kriminalisti. Davor Golubić, naime, sve do nekoliko mjeseci prije smrti boravio je u Sloveniji, gdje je i kazneno prijavljen zbog sudjelovanja u krivotvorenju novca. U Sloveniju se privremeno odselio, tvrdi danas njegova obitelj, zbog problema s dugom Josipu Antiću zvanome Zefo.

Istragom je obuhvaćen i dio hrvatske estradne scene jer je Davor Golubić godinama poslovao s Narcisom Mujkićem, bivšim suprugom pjevačice Colonije. Kad je Mujkić zapao u dužničke probleme, mladi Golubić otkupio je Mujkićev glamurozni stan u podsljemenskoj zoni. Novac je, kako danas tvrdi Davorova majka, na ruke predao upravo pjevačici. Indira Vladić tijekom istrage tvrdi da nije ni u kakvom kontaktu s bivšim suprugom Narcisom Mujkićem, koji je posljednjih mjeseci u SAD-u, gdje se bavi uvozom i prodajom maslinovih ulja. (...)

Ostatak članka pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46