LAŽNI POPIVODA

LIČKI DRAKULA HARAO HRVATSKOM Novinar i pjevač koji se kreće po okupljalištima jet-seta opelješio znanca kako bi mami kupio skupu koraljnu ogrlicu

Drakula sebe opisuje kao turističkog menadžera i novinara, a nedavno je u Srbiji snimio pjesmu, duet s kolegicom novinarkom
 Facebook

Za Srđana Drakulu (31), rođenog Gospićanina s prebivalištem u Beogradu i boravištem u Zagrebu, šibenski tužitelji traže sedam mjeseci zatvora zbog prevare.

Sebe opisuje kao visokoobrazovanu osobu, turističkog menadžera i novinara s ugovorima o djelu čak i u Estoniji, Finskoj, Latviji i Rusiji, a za mnoge građane koje je uspio, kako tvrde, preveslati i obmanuti Drakula je najobičniji prevarant. Ne tako davno “bacio” se i u glazbene vode lansirajući spot u Srbiji s kolegicom novinarkom, a omiljena mjesta su mu okupljališta jet-seta.

Lažni Popivoda

Njegovu ružnu stranu upoznao je Josip H. iz Podravine čiju je karticu ukrao i “peglao”.

- U kolovozu 2012. obratio mi se mladić u Vodicama za najam apartmana. Bio je bukiran pa je otišao. Rekao je da se zove Srđan Popivoda. Nakon nekoliko dana sreo sam ga opet. U kafiću smo popili piće. Rekao je da mora u Zagreb i pitao me može li kod mene u Đurđevcu prespavati da ne plaća hotel. Cilj mu je bio pogledati nekretnine u Virovitici, Đurđevcu... Učinio mi se dobar i neiskvaren. Pristao sam da odsjedne kod mene u Đurđevcu nekoliko puta po nekoliko dana - opisao je upoznavanje Josip H. Tek kad je postao Srđanova žrtva doznao je da mu je prezime Drakula, a ne Popivoda. Drakula je nastavio održavati kontakt pa ga je zamolio može li s njim prema Vodicama jer mora u Split.

- Ostavio sam ga u Vodicama tog listopada. Dan kasnije imao sam sudar u Šibeniku i ozlijedio se pa mi je Srđan, kad sam mu to ispričao, priskočio u pomoć u Vodice. Zbog ozljeda koje sam zadobio morao sam piti tablete za smirenje koje su me uspavale sve do sutradan u podne. A Srđan mi je iz torbice uzeo MasterCard te otišao u trgovinu Gloriamaris u Vodicama. Vratio se u stan, vratio mi karticu tako da ja to nisam vidio, a da mi fali novac shvatio sam nekoliko dana poslije plaćajući račun internetom. Oblio me znoj. Na deset rata kupio je nakit vrijedan 7100 kuna potpisavši se mojim imenom - objasnio je Josip H.

Da nešto ne štima posumnjala je i prodavačica V. B. koja se tog 10. listopada u 9 sati susrela s prevarantom.

Govorio srpski

- U trgovinu je ušao mlađi muškarac i tražio za svoju majku narukvicu s crvenim koraljima i žutim 18-karatnim zlatom koju je i prije bio gledao. Koštala je 7100 kuna. Izvadio je karticu s imenom Josip H. i tako je potpisao slip. Bilo mi je čudno što govori srpski jer je imao tipično hrvatsko ime - objasnila je istražiteljima trgovkinja.

Zbog računalne prijevare i krivotvorenja isprava od prije tri godine šibenski su tužitelji podignuli optužnicu protiv Srđana Drakule. On je pak pred istražiteljima sve to negirao.

Nekolicina građana ga je i javno prokazala kao prevaranta.

Obožava biti ogovaran

“Primi poziv na sud i vrati pare! Uglavnom po Zagrebu živi u stanovima pa pobjegne a da ne plati. Iz stana ukrade sve što stigne i onda to prodaje. Glumi uspješnog novinara i tvrdi da je dio beogradske elite.

Nedavno je bio u Hrvatskoj Kostajnici. Odsjeo je u hotelu s tuđim dokumentima i pobjegao...”, navodi se u brojnim komentarima ispod njegovih videouradaka i članaka u kojima su ga spominjali. U jednom intervjuu prije pet godina, gdje ga se intervjuiralo kao voditelja emisije Skandal Plus na TV Pinku, na pitanje o neostvarenim snovima odgovorio je da mu je želja povratiti čast novinarskoj profesiji.

- Mene ljudi naprosto obožavaju. Odmah žele da se druže. Dešava se da su neki od njih OK, ali uglavnom moram biti drzak i odbiti ih iz života onako brzinski. Onda često čujem razne priče o sebi, što mi je potpuno hit. Obožavam kad me ogovaraju - objasnio je u tom intervjuu Drakula svoju popularnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:43