OBRAČUN NA PAGU

LETJELE ŠAKE, LETVE I SJEKIRE Tučnjava pravaša i HDZ-ovaca započela ubodom prstom u oko

Povod su bili rezultati izbora za predsjednika Mjesnog odbora u Vlašićima na otoku Pagu
 Jure Mišković / CROPIX

ZADAR - Zbog rezultata izbora za predsjednika Mjesnog odbora u Vlašićima na otoku Pagu, za kojeg je izabran HDZ-ov kandidat Slavko Žunić, u nedjelju navečer došlo je do masovne tučnjave članova stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS). Krvavi fizički obračun političkih oponenata odigrao se u vlašićkom lokalu “Zavičaj” gdje su članovi stožera obiju stranaka imali organiziranu zabavu u povodu proslave izbornih rezultata, javlja Slobodna Dalmacija.

Sukob u kojem su radile šake, letva i sjekira, nakon kraće verbalne prepirke, započeo je 51-godišnji Miodrag Žunić (HDZ), koji je 54-godišnjeg stranačkog protivnika Anđelka Komadinu ubo prstom u oko.

– To je učinio kako bi me onesposobio jer sam prethodno u lokalu kazao da ćemo valjda jednom stati na kraj onima koji nam kradu proračun. Nakon što me ubo prstom, udario me šakom u glavu, srušio na pod i nastavio cipelariti. U pomoć mi je priskočio stranački kolega Ivica Šarić, no dok smo se pokušavali obraniti, jedan od njih je u lokal donio i sjekiru kojom nas je mislio dokrajčiti.

Sjekira mu je srećom oduzeta – ispričao je šokirani Anđelko Komadina, koji je jučer zbog bolova ponovno potražio pomoć na Hitnom prijemu zadarske Opće bolnice. Danima se, kaže, osjeća loše, te navodi kako obitelj Žunić već godinama koristi svoje političke veze kako bi vladala Vlašićima.

– Ovo je bila kulminacija njihova ponašanja i njihove strahovlade. U ovih osam godina koliko vladaju Vlašićima kradu selo, crkvu i pojedince. Pa i ove godine su došli ljudi iz Srbije samo kako bi njima dali glas. Zbog njih su pisana anonimna pisma USKOK-u, no do danas im nitko nije stao na kraj zahvaljujući njihovim političkim vezama – kaže Komadina, koji je bio kandidat stranke HSP AS za novog predsjednika Mjesnog odbora.

Opovrgavajući njegove tvrdnje, novoizabrani predsjednik Mjesnog odbora Vlašići-Smokvica Slavko Žunić navodi kako je kobne večeri, kada je on odnio treći predsjednički mandat zaredom, sukob izazvalo pedesetak starčevićanaca jer nisu mogli podnijeti poraz.

– Planirali smo se okupiti i uz gitaru proslaviti pobjedu. No oni su već pripremili janjca jer su se prešli u računici i bili su sigurni u pobjedu. Komadina je počeo vikati da smo lopovi, a moj mu je brat Miodrag samo stavio prst pod nos. On ga je na to odalamio pepeljarom, a moju suprugu, koja je pokušala spriječiti njihov sukob, Šarić je udario šakom u glavu.

Kada je pala, nitko je nije htio podignuti, a neki su se i smijali, što je razjarilo mog sina Juricu. On je samo krenuo braniti majku – kazao je Žunić, dodajući kako se on u osam godina mandata na čelu vlašićkog mjesnog odbora samo mučio da napravi nešto za mještane.

– Tu su moja djeca i cilj mi je od grada Paga dobiti neka sredstva za unaprjeđenje mjesta. To je sve što želim, boljitak za naše malo mjesto i ništa drugo. Nadam se da će tu živjeti i moja unučad – pojašnjava Žunić, koji je nakon policijske intervencije zaradio prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, jednako kao i ostala četvorica sudionika vatrene tučnjave na Pagu.

Nakon policijske intervencije potvrđeno je, naime, da su u tučnjavi lakše ozlijeđeni Miodrag Žunić i Anđelko Komadina. Utvrđeno je da su s jedne strane u sukobu bili dvojica braće, Slavko i Miodrag Žunić, te Slavkov sin Jurica (32) iz HDZ-a, a s druge Ivica Šarić (42) i Anđelko Komadina(54) iz stranke HSP AS.

– Nakon kraćeg verbalnog sukoba, 51-godišnjak je prstom u oko ubo 54-godišnjaka. Nakon toga ga je udario šakom u glavu, a u sukob se, kako bi zaštitio starijeg muškarca, umiješao 42-godišnjak, a sa suprotne strane 32-godišnjak i 24-godišnjak – rečeno je u zadarskoj policiji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:28