SAMOUBOJSTVO U SAMOBORU

LEGAO NA GROB FRA LINIĆA I PUCAO SI U GLAVU 'U šoku smo! Ne znamo što mu je bilo'

Krvlju oblivena nadgrobna ploča i križ sa zlatnim slovima Zvjezdan Linić još uvijek svjedoče o tragediji koja se dogodila rano jutros
 Ivan Klindić / CROPIX

Stariji muškarac ubio se noćas vatrenim oružjem na grobu fra Zvjezdana Linića na groblju u Samoboru. Radi se o Stjepanu Dekaliću (47) kojeg kolege opisuju kao uvijek veselog. Kažu da nitko ne zna što bi ga moglo nagnati na taj čin te tvrde da nije bio polaznik Linićevih duhovnih obnova, niti da je bio pretjerano pobožan.

- Ne znamo što mu je bilo, živio je sam s mamom tu u jednom selu blizu Samobora i radio u Komunalcu godinama. Mislim da je bio branitelj - kaže Stjepanov kolega koji je još uvijek u šoku nakon vijesti da mu se prijatelj ubio na zajedničkoj franjevačkoj grobnici u koju je prošle srijede pokopan fra Zvjezdan Linić.

Krvlju oblivena nadgrobna ploča i križ sa zlatnim slovima Zvjezdan Linić još uvijek svjedoče o tragediji koja se dogodila rano jutros, a čiji uzrok istražuje policija. Iz svega što se može vidjeti na samom mjestom događaja, nesretni muškarac legao je na grobnicu i ustrijelio se u glavu.

Očevid je i dalje u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:37