OKRŠAJ U ZADRU

LA BODEGA Policajci došli zbog glasne glazbe, a vlasnik popularnog kluba im rekao: 'Odlazite, vi ste nitko i ništa!'

 EPH

DJ Andy Boy, točnije Vukovarac Andrej Ilić (29), veterinarski tehničar po struci, te zagrebački ugostitelj Dominik Krpić (42) još u veljači ove godine završili su u policijskoj postaji u Zadru jer su, svaki na svoj način, remetili javni red i mir u gluho doba noći. Na Prekršajnom sudu u Zadru Ilić je zbog preglasnog puštanja glazbe novčano kažnjen sa 387 kuna, Krpić je pak zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca u pijanom stanju sankcioniran sa 613 kuna, a mora platiti i sudske troškove.

Mjesto radnje bio je popularni kafić La Bodega u zadarskoj Širokoj ulici. Tog 6. veljače DJ Andy Boy puštao je glazbu i uveseljavao 40-ak gostiju na privatnoj zabavi novoosnovane firme pri Tankerskoj plovidbi.

- Puštao sam glazbu na uređaju DJ mixer Pioneer DJM-800. Vjerojatno je bila iznad dopuštenih 65dB i vjerojatno je ometala noćni mir obližnjih stanara. Ali dužnost je vlasnika objekta da osigura tehničke uvjete da glasnoća ne bude iznad dopuštenog limita jer je sva oprema, osim miksera, njihova. Mogao sam smanjiti glazbu jer imam za to tehničke mogućnosti, ali nisam. Međutim, nitko me prije te večeri nije bio upozorio da je smanjim - objasnio je sutkinji Ilić.

Prijave zbog glasnoće

Dominik Krpić je pak u svojoj obrani istaknuo da je voditelj La Bodege te da je sat vremena prije događaja u kafić došao policajac rekavši da je stigao na poziv stanara zbog navodno preglasne glazbe.

Treća dojava

- Pitao sam ga da li se puštanjem glazbe narušava javni red i mir. Policajac je rekao da se ne narušava. Sat vremena kasnije došao je s drugim policajcem koji je povisio ton. Rekao sam mu da smanji ton te da ćemo, ako nešto treba, to obaviti izvan lokala, a ne pred gostima. Zatim je počeo gledati uređaj s kojeg se puštala glazba. Objasnio sam mu da prestanu jer da poslujem prema zakonu te da izađu van, ali ih nisam vrijeđao ni omalovažavao. Potom su me priveli i zadržali u postaji - opisao je spornu večer Krpić. Svjedočenje policajca koji je tu večer bio u smjeni razlikuje se od Krpićeva.

- Čim sam došao u smjenu u 22 sata, bilo je više dojava da iz La Bodege trešti glazba. Upućen sam na intervenciju u kafić, gdje sam zatekao Krpića. I doista, u kafiću se čula glazba, ali po mom mišljenju nije bila preglasna jer je bila subota navečer i iz svih se kafića na Poluotoku čuje muzika. Krpiću sam rekao da se susjedi žale, a on mi je pokazao sve ateste, razine do kojih je glasnoća dopuštena. Papiri su bili uredni, ali sam ga svejedno upozorio da smanji glazbu jer se stanari bune. Zatim sam otišao preko puta do građanina koji je uputio dojavu i opet je uslijedila druga, treća dojava o buci. Krenuo sam s kolegom prema kafiću. Na ulici smo stajali neko vrijeme. Glazba je postajala sve jača. Čuo se bas pa su se tresla i vrata. Otišli smo do DJ-a da ugasi glazbu da bismo odnijeli uređaj jer je njime počinjen prekršaj.

Objasnili smo i Krpiću da mora poći s nama jer kao odgovorna osoba nije poduzeo ništa da ne bude narušavanja javnog reda i mira. Bio je uz DJ pult i otkopčavao kabele, a Krpić je odjednom viknuo: ‘Izlazite iz lokala, izlazite van. Vi ste nitko i ništa. Ja poslujem prema zakonu!’ Tad smo primijetili da je bio alkoholiziran.

‘Stavite mi lisice’

Pružio je ruke i vikao: ‘Stavite mi lisice! Ja sam kriminalac!’ Iz protesta je kleknuo na koljena, a kad smo ga pridignuli i krenuli van, opet je kleknuo. Krpića je ophodnja odvela u postaju, a mi smo do postaje s DJ-em otišli pješice - prepričao je svoje postupanje policajac. Krpić je međutim napomenuo da on nije kleknuo, nego da je bio gurnut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 12:28