PAO MLADI RAZBOJNIK

KUTINSKA BRAĆA DALTON Uhićen vođa maloljetničke bande: Godinama su krali i terorizirali građane

 ARHIVA CROPIX

KUTINA - Kutinska policija uhitila je, a sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 18-godišnjaka iz Kutine, koji je kazneno prijavljen zbog dvije teške krađe . Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je provalio u garažu u Mihanovićevoj ulici u Kutini, odakle je ukrao moped.

U istoj ulici je ušao u otvorenu obiteljsku kuću te ukrao mobitel, fotoaparat i plinski pištolj. Također je utvrđeno da je u Moslavačkoj ulici provalio u radionicu i kuću 57-godišnje vlasnice, u kojima je samo ispreturao stvari.

Kako doznajemo, uhićeni 18-godišnjak ima podeblji dosje, a on sam ili banda kojoj je on bio na čelu, hara Kutinom već dvije godine. Zanimljivo je da su u bandi trojica braće pa su već nazvani 'kutinska braća Dalton', prema istoimenoj braći lopovima iz romana i filmova.

Policija je istraživanjem njihovih ranijih nedjela utvrdila da su krali po cijeloj Kutini, a uzimali su sve: bakrene cijevi, alate, kablove, odijela, novac, kavu, kućanske uređaje, vino... Lani su svi zbog ovih krađa svi kazneno prijavljeni, a ove godine u krađama je, kako je istragom utvrđeno, sudjelovao samo jedan brat, vođa bande, danas 18-godišnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:39