SRPSKI MEDIJI

KRVAVO UBOJSTVO NOŽEM U SIBIRU Hrvat (21) ubio prijatelja iz Srbije u radničkom kampu

RUSIJA - Višegodišnje prijateljstvo između Zagrepčanina Darka Karakaša (21) i Nišanina Marijana Ignjatovića (32) koje su iz dana u dan na radnom mjestu u sklopu radničkog kampa u zapadnom Sibiru njih dvojica učvrščivala daleko od rodne grude, naprasito je prekinula žestoka svađa koja je u sekundi prerasla u ubojstvo! Najmanje pet uboda nožem u leđa zadao je, prema izvješću ruske policije, u nedjelju navečer 21-godišnji Darko nerazdvojnom radnom kolegi iz tvrtke Velestroj kojeg je od milja zvao Maki, a koji je krajem siječnja trebao otputovati za Srbiju ne bi li proslavio sa obitelji rođenje sina, inače drugog djeteta.

-Reci da nije istina! Reci da lažeš! Makija ubio Damir? - nijemo i u šoku rekla je Ignjatovićeva majka Biljana drugom sinu koji joj je i javio stravičnu vijest. Ne može vjerovati da je sinovljev život ugasio njegov najbolji prijatelj. Nevjericu dodatno potkrepljuje i podatak da su njih dvojica i u virtualnom svijetu bili nerazdvojni kao prsti i nokat jer su, kad bi bili razdvojeni, komunicirali i putem Skypea.

I dok je za sve njih motiv suludog obračuna nožem nepoznanica, postoje špekulacije da je novac uzrok nesuglasice. Ubijeni Marijan u Rusiji boravi od 2008.godine i oženio se Ruskinjom, a posljednje četiri proveo je kao radnik Velestroja. Što je točno presudilo i je li prolijevanju krvi dodatno 'kumovao' i alkohol, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi kriminalističkom obradom koja je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:40