NOVI DETALJI MASAKRA U RIO GRANDE DO NORTEU

KRVAVE ORGIJE U BRAZILU Imućnom Hrvatu u usta uguraličarapu, a vrat mu vezali konopom

Pretpostavlja se da je ubojice u kuću na plaži pustila jedna od gošća nježnijeg spola

U donjem rublju, vezanih ruku i nogu te s vrećicama na glavama na podu kuće na plaži mjestašca Jebipab u brazilskoj saveznoj državi Rio Grande do Norte, nepoznati bešćutni ubojice ostavili su beživotna tijela Hrvata Ante Stanića i švedskog državljanina Faika Nekića (78), obojice porijeklom iz BiH. Šokantan prizor dva leša na betonu u lokvama krvi u dvije odvojene prostorije dočekao je u subotu oko 17 sati kućepazitelja koji je odmah alarmirao policiju. Već na prvu je bilo jasno da su dvojica Balkanaca žrtve razbojništva koje je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, pošlo po zlu.

HRVAT I ŠVEĐANIN PRONAĐENI MRTVI U BRAZILU Imali vezane ruke i plastične vrećice na glavi!

Stanić i vremešni Nekić više su sati mučeni i potom ugušeni. Staniću je oko vrata osim vrećice bio svezan i konop, a u usta mu je bila nagurana čarapa. Postoje i indicije da je riječ o krvavoj naplati dugovanja koje je uslijedilo nakon organiziranog partija prošli petak, a na kojem je bilo i nekoliko dama različitih profila. Pljačkaši ubojice ukrali su i odvezli u nepoznato srebrni Fiat koji je unajmio Stanić, ali su nepoznate osobe odnijele i veliki plazma televizor, pumpu za vodu te još neke sitnice. Iz kuće je nestalo i nešto zlatnine koju su imali, baš kao i ručni sat koji Stanić nikad nije skidao.

Kućepazitelj i vlasnik zgrade koju je prije šest mjeseci iznajmio Staniću rekao je istražiteljima da mu je Stanić od samog početka bio čudan i da mu se činio kao osoba povezana sa stvarima koje se kose sa zakonom. Ono što mu je najviše bilo upečatljivo je činjenica da je u tu kuću, od kad se u nju nastanio Stanić, navraćalo mnoštvo žena.

Na fotografiji: Pogrebnici pod budnim okom istražitelja odnose tijela iz kuće koju je unajmio Stanić, a u kojoj su se, prema iskazu kućepazitelja,stalno održavale zabave na koje su dolazile različite žene

- Žena za ženom. Elegantne i markantne. Svih godina. Bez obzira na doba dana, djevojke pretežito lokalne, izgledale su spremne za zabavu - ustvrdio je kućepazitelj pod vidnim dojmom prizora koji mu se usjekao u pamćenje. Da kojim slučajem nije išao po novac za stanarinu od Stanića kojeg je prethodno bezuspješno zvao na telefon cijeli dan, tko zna koliko dugo bi još bio zataškan stravičan dvostruki zločin. Inače, i susjedima je Stanić, koji na brazilskom teritoriju boravi desetak godina i jednom godišnje odlazi na rodnu grudu, također bio čudan.

- Nije dugo u ovom našem mjestašcu. Možda nekih šest mjeseci. Ostavio je dojam stranca koji je u ovaj slabo posjećeni dio došao pronaći mir od svega i, eventualno, uploviti u neke druge poslovne vode. Ponekad je po te djevojke koje su ga posjećivale, znao dolaziti neki muškarac. Ne bi se iznenadili da je svodnik i da im je upravo jedan od svodnika presudio. Znate, ovdje prostitutka kad se požali na loš tretman nekog od klijentele, 'poslodavac' krene u dodatnu naplatu, pa i batinama - kazala je, pak, jedna od susjeda koja je Stanića proteklih tjedana znala viđati na plaži kako samuje i gleda u pučinu. Izgledao je dobrostojeći.

- Bio je galantan. Posudio bi novac ako ga se tražilo - ispričala je još jedna od susjeda.

Na fotografiji: Kuća koju je unajmio Stanić

Obzirom da je prethodnu večer Stanić organizirao 'papreno' veselo druženje sa ženskim društvom, pretpostavlja se da je jedna od gošća nježnijeg spola pustila u kuću ubojice koji su se, ili pridružili partiju ili sakrili do okončanja tuluma i fajrunta, pa da krenu u osmišljeni pohod.

Na plastičnim vrećicama koje su Staniću i Nekiću stavljene na glave pronađene su osušene kapljice, pretpostavlja se znoja od ruku pa nije za isključiti da će napadačima policija ubrzo pokucati na vrata. U tijeku je i pregled kontakata mobitela, no nije poznato je li i drugi ubijeni muškarac imao telefon. Inače, Nekić je Stanićev dugogodišnji prijatelj koji ga je došao posjetiti u njegovu kuću na plaži. Na brazilskom teritoriju Stanić je za policiju bez kriminilane prošlosti te je imao urednu dozvolu za stalni boravak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:32