DRUGI PUT

KRIVOTVORILA DIPLOMU Bivša županova pročelnica opet izbjegla početak suđenje

 Robert Fajt / CROPIX / Robert Fajt / CROPIX

Propao je i drugi pokušaj suđenja bivšoj pročelnici Ureda župana Karlovačke županije i nekadašnjoj predsjednici županijskog HSP-a Bernardici Topolnjak po optužnici da je posao u Županiji, a prije toga i u gradskoj Toplani dobila na temelju krivotvorene diplome Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Njezina odvjetnica Iva Zlatić Općinskom sudu je donijela liječničku potvrdu kao dokaz da je njezina branjenica oboljela od upale pluća.

Prije mjesec i pol na raspravu su je priveli policajci, jer je ignorirala sudske pozive.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je tereti da je u natječajnu dokumentaciju za posao u Toplani, te kasnije u Karlovačkoj županiji, priložila diplomu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu iz koje je "proizlazilo da je stekla stručni naziv diplomiranog računovodstvenog financijskog ekonomista, iako je znala da nikada nije diplomirala na tom fakultetu".

- Potom je 1. lipnja 2010. temeljem takve dokumentacije imenovana na radno mjesto pročelnice. Ujedno je tijekom rada u trgovačkom društvu i jedinici regionalne samouprave koristila radnu knjižicu koju je prethodno ovjerila u nadležnom Uredu, neistinito navodeći podatak da je diplomom stekla spomenuto zvanje - piše u optužnici.

Njezin slučaj pokrenuo je reviziju, a potom i lavinu otkrivanja novih lažnih diploma u karlovačkim gradskim poduzećima i ustanovama, pa čak i u gradskoj Upravi, no za razliku od nje, nitko od preostalih 24 lažnih diplomanata neće biti sudski sankcioniran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 05:34