MALVERZACIJE

KONTROVERZNI DRNIŠKI PODUZETNIK U ZATVORU Missica Maja Cvjetković na godinu dana ostala bez dečka

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Andrija Kević, 47-godišnji poznati drniški poduzetnik i vlasnik vodičkog Hotela Punta, od 1. rujna nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u zagrebačkom zatvoru Remetinec. Da su bivši premijer Ivo Sanader i ostalo društvo dobili novog sustanara, za 'Jutarnji' je i službeno potvrdio sudac Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku. Riječ je o jednogodišnjoj zatvorskoj kazni Andrije Kevića zbog kaznenog djela članka 292. Kaznenog zakona, a slučaju financijskih malverzacija u splitskom Mesoprometu od prije 17 godina. Tijekom istražnog postupka u ovom slučaju okrivljenik Andrija Kević je u splitskom pritvoru proveo šest mjeseci, od kraja 1998.g. do sredine 1999.g., pa mu je to uračunato u jednogodišnju kaznu zatvora u kojemu će sada 'odležati' još šest mjeseci. Inače, Andrije Kević od 1. rujna nalazi se u zagrebačkom zatvoru Remetinec u kojemu će provesti mjesec dana, kako doznajemo, nakon čega će biti upućen na izdržavanje kazne u jednu od hrvatskih kaznionica.

Prema prvom pozivu za odsluženje zatvorske kazne Andrija Kević morao se javiti u Remetinec 17. kolovoza ove godine. Međutim, zbog zdravstvenih razloga zbog kojih je neko vrijeme proveo na liječenju u šibenskoj Općoj bolnici, Kević je nakratko uspio odgoditi odlazak u zatvor.

Andrija Kević svestrani je poduzetnik, poznat hrvatskoj javnosti, a kroz karijeru su ga pratile brojne afere iz kojih je u pravilu izlazio neokrznut. Od prije osam godina vlasnik je hotela Punta u Vodicama, a Kevića se spominjalo kao suvlasnika hotela Jugoslavija u Beogradu i suvlasnika jednog hotela u Amsterdamu. Veliki dio vremena tijekom godine zbog poslovnih obveza provodio je u Londonu.

Andrija Kević okušao se i u medijskom svijetu kao osnivač i suvlasnik tjednika Aktuala i poslovnog lista 'Buisnessa' Posljednje dvije godine Andrija Kević je u fokusu javnosti ponajprije zbog strastvene ljubavne veze s bivšom missicom Majom Cvetković te je uglavnom punio stranice žutog tiska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:35