VOZAČI, OPREZ!

KOLONA DUGA ČETIRI KILOMETRA Kaos zbog prometne nesreće na autocesti A4 Zagreb - Varaždin

Zagreb,120513.Savska ulicaSudar vozaca dva osobna vozila Volkswagen Passata i Opel Astre, jedan od vozaca je preminuo ali ne od posljedica prometne vec najvjerojatnije zbog zdravstvenog stanja. Za vrijeme trajanja ocevida promet u smjeru sjevera je bio otezan.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Na autocesti A4 Zagreb-Varaždin, zbog prometne nesreće, na 83. km u smjeru Zagreba, između čvorova Sveta Helena i Popovec promet teče usporeno, u koloni od oko 4 km, izvjestio je jutros Hrvatski auto klub (HAK) i pozvao vozače da dolaskom na mjesto nesreće prilagode brzinu vožnje.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, na dionici autoceste A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Na dionicama cesta na kojima traju radovi moguće su poteškoće. Posebice tijekom dana kada je i gustoća prometa veća. Danas od 8 do 16 sati, izvodit će se radovi, na autocesti A7 na čvoru Sv. Kuzam. HAK moli sudionike u prometu na tom dijelu na povećani oprez i pridržavanje privemeno postavljene prometne signalizacije.

Do 3. srpnja u 19 sati dionica državne ceste D74 Đurmanec-Cerje Jesenjsko bit će zatvorena za sav promet, zbog radova na cestovno-željezničkom prijelazu u Đurmancu. Obilazak je: kružni tok u Đurmancu-čvor Đurmanec-Krapina i obrnuto. Do 5. srpnja od 8 do 16 sati povremeno se prekida promet na županijskoj cesti Slunj-Bogovolja-Cetingrad u mjestu Bogovolja, kod malograničnog prijelaza, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Na predjelu Pantan u Trogiru, do daljnjega, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, zbog radova na raskrižju državnih cesta. U Zagrebu, do 31. kolovoza, zbog odrona na Aleji Bolonje između Aleje Seljačke bune i čvora Jarek vozi se dvosmjerno. U Kninu se Tomislavovom ulicom vozi otežano, uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog radova zatvorene su ceste D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka "Nemetin" i skretanja za Zračnu luku Osijek,

D22 Možđenec-Sudovec, D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče, D57 Vukovar-Orolik, D205 Klanjec-Dubrovčan, D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica, ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja i Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima, očekuje se pojačan promet na Graničnom prijelazu Metković. HAK savjetuje vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, a na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvješćuje HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:53