policija ga uhitila

Kod mladića u Sesvetama pronađena droga, streljivo za automatsku pušku i eksplozivne naprave

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja mladić je predan pritvorskom nadzorniku, podnijeta je i kaznena prijava
Zaplijenjena droga i oružje

Zbog posjedovanja droge i oružja, zagrebačka policija je uhitila i kazneno prijavila 23-godišnjeg Sesvećanina. Sve je počelo početkom svibnja kada su ga u večernjim satima u Dugoselskoj ulici uočili policajci u, kako kažu iz PU zagrebačke, protupravnom ponašanju.

Kod njega su tom prilikom pronašli 102 grama marihuane i 29,2 grama kokaina pakiranih u više vrećica te digitalnu vagu. Temeljem toga krenuli su u pretres njegova doma uz sudski nalog u kojem su pronašli još dodatnih 42,18 grama marihuane, 5,27 grama materije nepoznatog sastava i još jednu digitalnu vagu. Ujedno su mu oduzeli i novac za koji istražitelji sumnjaju da potječe od preprodaje opijata.

image
Zaplijenjena droga i oružje

Daljnjim pretresom podrumskih prostorija kuće, policija je pronašla torbu u kojoj je bilo 180 komada streljiva, tri spremnika za automatsku pušku s 89 komada streljiva, dvije kartonske kutije s 30 komada streljiva, plastična vrećica sa 124 komada streljiva, 29 komada različitog streljiva i 16 lovačkih patrona, improvizirani pištolj, osam upaljača za protupješačku antimagnetnu minu, dva tijela bombe bez upaljača i jedna improvizirana eksplozivna naprava.

image
Zaplijenjena droga i oružje

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je potom drogu skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Sesveta, a nakon čega ju je preprodavao na nezakonitom tržištu - kažu iz PU zagrebačke čiji su djelatnici 23-godišnjaka prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

image
Zaplijenjena droga i oružje
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:08