VELIKA ŠTETA

KOD KARLOVCA KRAO STUPOVE I SIGNALNE UREĐAJE Nepoznati počinitelji kradu po željeznicama

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

KARLOVAC - U Karlovcu, Draganiću i Dugoj Resi razbojnici su ukrali željezne stupove sa željeznike pruge te stupove sa znakovima i signalnim uređajima, čime su Hrvatske željeznice (HŽ) oštetili za više desetaka tisuća kuna, izvijestila je danas karlovačka policija.

Za sada nepoznati počinitelj je između petka i ponedjeljka u mjestu Goljak kod Draganića, prerezao i ukrao tzv. zaštitna vrata kontaktne mreže, koja služi da preko tog dijela pruge Zagreb – Karlovac ne mogu prelaziti velika teretna vozila i specijalni tereti, odnosno ništa više od 4,5 metra. Time je HŽ-u pričinjena šteta veća od 50 tisuća kuna.

U karlovačku Policijsku postaju zaprimljena je i prijava da je nepoznati počinitelj u Mrzlom Polju kod Duge Rese ukrao na pruzi Karlovac – Duga Resa pet reflektirajućih znakova za ograničenje brzine s pripadajućim stupovima. Šteta je nekoliko tisuća kuna.

S pruge kod karlovačke gradske četvrti Rakovac nepoznati razbojnik je jučer također otuđio signalni uređaj ograničenja brzine. Materijalna šteta je daljnjih nekoliko tisuća kuna.

Karlovačka policija provodi istragu i traga za počiniteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:13