KRVNIČKI IZUDARAN

KOBNI NOĆNI PROVOD 'Gazda i redar su me tukli bez razlogaispred kluba, a onda i pred kućom’

Vidio sam da redar tuče mog prijatelja, a kada sam mu rekao da prestane, on i gazda su počeli tući mene. Otišao sam kući, ali oni su me tamo dočekali i nastavili tući...
 Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Kad sam počeo moliti da ne tuku mog prijatelja, redar Branislav je izudarao i mene, a uskoro je došao i vlasnik kluba Saša koji me je još nekoliko puta krvnički udario šakom - ispričao je za Jutarnji list 22-godišnji Mario V. kojega smo ujutro zatekli na Hitnom kirurškom odjelu KB-a Sveti Duh te vidjeli još svježe tragove udaraca na njegovu licu.

Mariju je jedno oko bilo potpuno krvavo, ali, srećom, njegove ozljede nisu ocijenjene kao teške. Usprkos tome, u bolnici su ga odlučili još neko vrijeme zadržati na promatranju kako bi bili sigurni da nema unutarnje ozljede. Prema vlastitim riječima, koje potvrđuje i policija, batine je dobio ispred kluba Alura u Donjoj Bistri, i to od dvojice vlasnika kluba - Branislava M. (39) i Saše G. (39).

- U jednom trenutku sam vidio da mi prijatelja Marija E. redar izvodi iz kluba. Kada sam izašao za njima, vidio sam da ga taj redar, kojega sam znao kao Branislava, tuče na parkiralištu ispred kluba. Kada sam mu rekao da stane, navalio je na mene, a uskoro je izašao i vlasnik Saša te me i on nastavio tući. Ostavili su nas tako vani. Pozvali smo trećeg prijatelja koji nas je autom prevezao do moje kuće, udaljene nepuni kilometar od kluba. No, ubrzo je ispred moje kuće stigao autom i Branislav M., koji je za nama došao iz Alure, te nasrnuo na mog prijatelja Marija, optužujući nas da smo mu razbili staklo na autu - ispričao nam je jučer ujutro Mario V. dok je u bolnici, u pratnji svog oca, čekao još jedan od pregleda.

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 211214. Bolnica Sveti Duh.Reportaza o Mariu Vucicu kojega su pretukli zastitari iz kluba Alura u Donjoj Bistri.Na fotografiji: Mario Vucic i njegov tata u bolnici.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na fotografiji: Mario V. i njegov tata u bolnici. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Daljnji napad na njega i prijatelja spriječio je njegov otac koji je istrčao iz kuće i uvukao ih unutra, ostavljajući Branislava koji im je vikao da će ih ubiti i da će im “potrgati noge”. Ubrzo je stigla policija koju je zvao Marijev otac, a nakon davanja izjave policija je odmah potražila i vlasnike Alure. Premda je policijska istraga jučer poslijepodne još trajala, neslužbeno smo doznali kako je policija također zaključila da su dvojicu imenjaka, Marija V. i Marija E., napali vlasnici kluba. No, prema policijskim informacijama, Mario V. i Mario E. ipak jesu oštetili vozilo Branislava M., ali i staklo na klubu.

Mario V. nam je to u razgovoru demantirao, rekavši kako on to nije učinio, ali ne zna je li to učinio njegov prijatelj. Jučer ujutro i prijepodne pokušali smo više puta stupiti u kontakt s vlasnicima Alure. Klub je u nedjelju bio zatvoren i nismo mogli pronaći nikoga tko bi nam mogao razjasniti što se dogodilo prethodnu noć. Također nigdje izvana nismo uočili vidljiva oštećenja. Vlasnika kluba nismo mogli dobiti na mobitel, unatoč višestrukim nastojanjima. Jedan od mobitela bio je isključen, a na drugi se nitko nije javljao. Policija je, pak, rekla da će nakon dovršetka istrage, sukladno svojim zaključcima, podnijeti odgovarajuće prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 21:58