UŽAS KOD DUBROVNIKA

KOBNI NOĆNI IZLAZAK TROJICE POLICAJACA 'Ljutio se na vozače koji jure, a sad je mrtav'

Noćni izlazak trojice policajaca pokazao se kobnim. U noći s petka na subotu, točnije 10 minuta nakon ponoći, doživjeli su prometnu nesreću u mjestu Rožat u kojoj je djelatnik dubrovačke Prometne policije Ivan Šuto (23) poginuo na mjestu.

Njegovi kolege hospitalizirani su u Općoj bolnici Dubrovnik.

Za upravljačem Ford Focusa imotskih registarskih oznaka sjedio je tragično preminuli Ivan, dok su njegovi suputnici - policajci stari 24 i 26 godina - prošli s ozljedom ramena odnosno kontuzijom pluća. Svi su bili izvan službe, a vozili su se iz smjera Nove Mokošice prema Komolcu. Dolaskom u nepregledni zavoj, Ivan je navodno pokušavao zaobići drugo vozilo, pri čemu je sletio s kolnika te udario u zemljani nasip i prevrnuo se na krov.

- Prekvalificirao se za policajca. Završio je Upravnu školu, ali znate i sami da nije lako naći posao u struci. Ivan je morao potražiti drugi posao, a odabrao je prometnu policiju.

Znao se ljutiti kad bi za vrijeme posla ulovio vozače koji divljaju kroz naseljena mjesta. Takvo mu neodgovorno ponašanje vozača jednostavno nije bilo shvatljivo. A evo sada, cesta je odnijela njegov život - rekao nam je kratko jedan od vidno potresenih Ivanovih prijatelja iz Imotskog.

Uzrok nesreće za sada nije poznat. Dubrovačka policija još utvrđuje činjenice. Za sada nije poznato je li mladi vozač u trenutku nesreće imao u krvi veću količinu alkohola od dopuštene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:05