SKANDALOZNO PONAŠANJE

'KIROPRAKTIČAR' POD ISTRAGOM Ante Pavlović divljao i zlostavljao dječaka jer nije htio skinuti gaće

Pavloviću i roditeljima prijete kaznene prijave, zbog čega mogu završiti u zatvoru, a roditeljima može biti oduzeto dijete

Policija od prošlog tjedna obavlja izvide i istražuje sve okolnosti slučaja zlostavljanja dječaka, čiju je snimku ranije osuđivani, samozvani kiropraktičar Ante Pavlović objavio na internetu.

Slučaj se, kako je utvrdila policija, dogodio u Hrvatskoj, a sad pokušavaju identificirati roditelje. I Pavloviću i roditeljima prijete kaznene prijave za zlostavljanje djeteta, zbog čega mogu završiti u zatvoru, a roditeljima, u konačnici, može biti oduzeto dijete. O svemu će biti obaviještena i socijalna služba.

Poremećaj u ponašanju

- Zgroženi smo nasilnim postupcima prema djetetu te smo i mi odmah zatražili intervenciju policije kako bi se poduzele radnje za utvrđivanje kaznene odgovornosti Ante Pavlovića i drugih sudionika događaja. Dobili smo veći broj prijava i od zabrinutih građana, na čemu smo im zahvalni jer su osuda nasilja i jačanje svijesti građana o važnosti prijavljivanja svakog nasilnog postupka prema djetetu temelj stvaranja sigurnog okruženja - kaže pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić. Radi se o snimci koja je na YouTube postavljena 26. listopada, a događaj se navodno zbio u kolovozu. Na snimci je dječak u ranijoj tinejdžerskoj dobi kojeg su roditelji i još dvojica muškaraca doveli Pavloviću na “tretman” zbog poremećaja u ponašanju.

Pavlović odmah zaključuje da je dječak inteligentan, ali “koristi gužvu” jer su mu se roditelji rastali, a zatim kreće s tretmanom.

Dječaka obasipa psovkama i uvredama, zaključuje da nije normalan ako ne gleda porniće i zahtijeva da skine gaće i pokaže im ima li on uopće penis. Prestrašeni dječak odgovara da neće, na što mu Pavlović ljutito odgovara da njemu nitko ne može reći “neću”, počinje ga navlačiti prema sredini prostorije i pokušava mu skinuti hlače. U jednom ga trenutku baca na pod, na što dječak počinje zapomagati i zvati tatu. Otac želi reagirati, ali ga majka sprečava. Pavlović na to udara dječaka, na što dječak s ocem ipak izlazi iz prostorije. Pavlović, vidno uzrujan, urla što su došli ako ne žele tretman, da mu dijete treba pokazati penis ako on kao liječnik to zahtijeva te, na kraju, kako bi prisutnima pokazao da je to sve normalno, skida hlače i pokazuje svima spolovilo.

1590 dana u zatvoru

Za Antu Pavlovića (57) već se neko vrijeme nije čulo, dok je početkom 2000-ih redovito bio vijest - što zbog svojih “senzacionalnih” kiropraktičarskih uspjeha krajnje nasilnim i kontroverznim metodama, što zbog nasilnih ispada: 2000. je pretukao župnika i zvonara u Dragonošcu, pet godina kasnije otišao je na 10 mjeseci u zatvor zbog napada na susjedu, a 2008. razbio je susjedov automobil.

- Imam ja još snimaka gdje se dobivaju teške batine. Dosad sam proveo 1590 dana po robijama zbog nanošenja teških ozljeda, u 12 godina i 12 navrata, sve do Lepoglave sam došel. Stoga oprez prema meni - poručio je Pavlović komentatorima koji su se zgražali snimkom zlostavljanja djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:40