PROBLEMI U PROMETU

KAOS NA CESTAMA Vozači, oprez! Dogodile se čak četiri nesreće, poginula jedna osoba

Promet je pojačan na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u oba smjera, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te Jadranskoj magistrali
Rijeka, 020214.Zbog urusenog dalekovoda zatvoren je ulaz Kikovica na autocestu Rijeka - Zagreb. Iako vozaci imaju mogucnost da voze prema Zagrebu starom cestom, mnogi su odlucili sacekati do otvaranja autoceste kako bi izbjegli otezane vremenske uvjete u Gorskom kotru.Foto: Davor Zunic / CROPIX
 Davor Žunic / CROPIX

ZAGREB/ŠIBENIK - Zbog prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vozi se otežano, a šibenska policija javlja da je zbog prometne nesreće promet usporen i na Jadranskoj magistrali (D8) kod skretanja za Jadriju.

Dvije nesreće dogodile su se na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionicama između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, u tunelu Čardak, u smjeru Zagreba te na 68. km između čvorova Oštrovica i Kikovica, u smjeru Rijeke, javlja HAK.

Od teških ozljeda koje je zadobio jutros kad je na njega naletio automobil, u bolnici je umro 45-godišnji vozač motocikla iz Šibenika, izvijestila je šibensko-kninska polciija.

Sudar se dogodio jutros oko 7,40 sati, kad je 89-godišnji vozač škode, vozeći iz Jadrije, na križanju s Jadranskom magistralom (D-8) oduzeo prednost prolaska 45-godišnjem vozaču motocikla piaggio.

Motorist je zadobio teške i za život opasne ozlijede i prebačen je u Opću bolnicu Šibenik, gdje je oko 10,20 sati umro.

Policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeti kaznenu prijavu protiv 89-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće. .

Jutros u 7.20 na Aveniji Većeslava Holjevca kod skretanja za Odru došlo je do još jedna prometne nesreće u kojoj se autobus marke Volvo zabio u semafor, javlja RTL.

Kolnici su mokri od kiše u Istri, na širem riječkom području, sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru, Lici te u sjevernom i sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Promet je pojačan na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u oba smjera, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te Jadranskoj magistrali (D8) na prilazima turističkim središtima. Na naplati Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima. U oba smjera na prijelzima Bajakovo i Karasovići, na ulazu u Hrvatsku na Kleku, a na izlazu na prijelzima Kaštel, Rupa, Stara Gradiška i Vinjani Donji, izvijestio je Hrvatski autoklub .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:19