PRIJAVIO IH BENKO

KAKO SU PALI PLAĆENICI Dok su razbijali i pucali na luksuzni BMW, kroz prozor ih je gledao bivši šef policije...

Marijan Benko, bivši ravnatelj policije s prozora je gledao kako čekićem razbijaju staklo, prolijevaju benzin po unutrašnjosti, pale BMW i propucavaju ga iz pištolja

U rekordnom roku policija je uhitila dvojicu napadača koji su usred noći u ponedjeljak u Palinovečkoj ulici u Zagrebu 19-godišnjem vlasniku propucali i zapalili BMW serije 5.

Boris Pajić (36) iz Prijedora i Branko Brajković (28) iz Bugojna uhićeni su na Slavonskoj aveniji ni pola sata nakon dojave o zapaljenom vozilu.

A policajce je o napadu obavijestio Marijan Benko, bivši ravnatelj policije: s prozora je gledao kako čekićem razbijaju staklo, prolijevaju benzin po unutrašnjosti, pale BMW i propucavaju ga iz pištolja neposredno prije bijega u Golfu.

Dežurnim policijskim operaterima stizale su dojave o Golfu koji juri s mjesta paleža. Prema tablicama, vozilo glasi na kafić Jet Set.

No vlasnik kafića Eugen Weiss s paležom nema veze: on je vozilo prije nekoliko tjedana temeljem ugovora iznajmio toj dvojici a da nije imao saznanja da se radi o kriminalcima plaćenicima.

Stisnuti dokazima, Pajić i Brajković su, neslužbeno doznajemo, propjevali. Oni su, sudeći po svemu, plaćeni da paležom BMW-a upozore 19-godišnjaka da neriješeni imovinsko-pravni odnosi ne padaju u zaborav.

Pajić je vozilom Jet Seta otišao u Knin, gdje je pokupio mlađeg kompanjona. Dovezli su se u Zagreb i čekali. Od sredine prošlog tjedna opservirali su teren, ulicu, kvart. No 19-godišnjak već neko vrijeme ne živi s roditeljima, a BMW koji glasi na njega zapravo koristi njegov otac pa su Pajić i Brajković odlučili ne čekati više.

Priredili su pravu predstavu u ulici kao i šok obitelji 19-godišnjaka.

I dok mladi vlasnik auta tvrdi kako ne zna razloge upozorenja, što je još više zabrinulo njegove roditelje, policija pokušava posložiti mozaik opakog upozorenja dvojice kriminalaca koji su posao odradili polovično. Pretresli su im stanove, a pištolj koji im je oduzet poslan je na vještačenje da se utvrdi čiji je. Obojica su kazneno prijavljena za dovođenje u opasnost života i imovine, a hoće li uslijediti još neka prijava, pokazat će istraga.

Borisa Pajića iz Prijedora znaju policajci iz BiH, Hrvatske i Slovenije, i to od sjevera do juga. Za razliku od Hrvatske gdje ima desetak kaznenih djela, od niza imovinskih delikata do nasilničkog ponašanja i nanošenja teških ozljeda, u BiH se povezuje s pljačkama banaka i ubojstvom. Usprskos svemu, na slobodi je bio sve do ponedjeljka pred zoru.

Godinama zadaje glavobolje policajcima, pogotovo kad im uspije pobjeći. A 2007. je pobjegao i iz čuvenog zatvora u Zenici. Više od 10 godina nastanjen je u Hrvatskoj. Mijenja adrese, a posljednja mu je bila na Trešnjevci.

Branko Brajković izbjeglica je iz Bugojna koji također zadaje muke policajcima. Prije šest godina pijan je motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu jer mu nije uzvratila ljubav. Djevojka je srećom zadobila samo lakše posjekotine. U dosjeu ima dvadesetak djela, među kojima prednjače imovinski delikti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:24