DIVLJANJE U DUBRAVI

Jurnjava, pucnjava, sudar, bijeg u žbunje... Evo što se sinoć točno dogodilo na istoku Zagreba

U cijelom se metežu jedan policijski službenik tijekom trčanja kroz grmlje lakše ozlijedio
Potjera u Dubravi

Sinoćnja jurnjava više policijskih vozila po zagrebačkoj Dubravi za crnim Golfom koji im bježi, a potom i pucnjava policajaca u znak upozorenja, prestravila je stanovnike i prolaznike. I dok se još uvijek traga za nepoznatim vozačem i suputnikom koji su pješice pobjegli u noć u Osječkoj ulici u Zagrebu, policija pokušava na sve moguće načine ući u trag bjeguncima.

Uspjeli smo rekunstruirati cijeli tijek akcije koja je počela oko 22 sata upravo u Osječkoj ulici gdje se policijsko vozilo mimoišlo sa Golfom. Pritom su uočili da na prednjoj strani auta nemaju registarske oznake te su opravdano posumnjali da dvije osobe u autu nešto kriju.

Policijski auto se polukružno okrenuo i krenuo pratiti Golf te su provjerom registarskih oznaka na stražnjem dijelu otkrili kako pred sobom imaju tzv. potražno vozilo točnije ukradeno. Prateći Golf, došli su do križanja sa Branimirovom te su vozaču dali signal da se zaustavi.

Snimio čitatelj

No, umjesto da stane, misteriozni vozač je stisnuo papučicu gasa i dao se u bijeg. Vidjevši da pred sobom imaju vozača koji divlja, policajci su pozvali pojačanje iz dviju policijskih postaja, a u pripravnost je stavljena i interventna policija.

Jurnjava za Golfom nastavila se dalje do križanja Kanalskog puta i Fočanske ulice gdje se odbjegli, ukradeni Golf sudario sa Mercedesom koji je dolazio iz suprotnog smjera i za čijim je upravljačem sjedio 23-godišnji mladić.

Ni ta nesreća nije zaustavila vozača Golfa koji je nastavio bježati dalje sve do ulice u kojoj je jurnjava i krenula. Dolaskom do sredine Osječke, dok su pod sirenama neumorno za njima jurili policajci, vozač Golfa i suputnik istrčali su iz auta i otrčali u obližnje žbunje. Pritom su i policajci krenuli pješice za njima trčati, te su potom u znak upozorenja zapucali tri puta u zrak iz službenog pištolja, a što se može čuti na snimci jednog videonadzora u ulici koji nam je ustupio čitatelj.

Tko su bjegunci, što su sve skrivali i što su planirali s ukradenim Golfom u Osječkoj ulici, još uvijek nije poznato, a ono što ih slijedi je niz prijava počevši od one za krađu, pa do izazivanja prometne nesreće i bijega s iste. A kako doznajemo, u cijelom metežu, jedan policijski službenik je tijekom trčanja kroz grmlje lakše se ozlijedio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:35