ČUVARI REDA

JE LI OVO NAJGORA POLICIJSKA POSTAJA U HRVATSKOJ? Dvojica prebili svoje supruge, jedan tražio seks za oprost kazne, dvojica primala mito...

Visokopozicionirani policajac istukao je ženu. Inače je dobivao pohvale za izuzetno zalaganje...
 CROPIX

Visokopozicionirani policijski službenik Policijske postaje Duga Resa istukao je vlastitu suprugu. Žena je otišla u karlovačku Opću bolnicu, gdje su je liječnici pregledali i ustanovili da je zadobila lakše, ali vidljive tjelesne ozljede. Ona je nakon toga otišla u zgradu Policijske uprave karlovačka i supruga prijavila za obiteljsko nasilje njegovim nadređenima. Policajci su odmah reagirali i uhitili nasilnog kolegu.

Događaj su nam potvrdili u Policijskoj upravi karlovačkoj, gdje su naveli da su evidentirali da je njihov službenik počinio prekršaj iz domene Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, da su utvrdili sve okolnosti događaja te da su protiv počinitelja podnijeli odgovarajuće prijave. Napominju da će protiv nasilnog kolege pokrenuti i adekvatne stegovne mjere. Doznajemo da je policijski službenik do daljnjega udaljen s posla. Inače, radi se o policajcu koji je dobivao pohvale za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadaća.

Prije samo mjesec i pol dana svoju je suprugu istukao i podređeni upravo uhićenom policajcu iz iste policijske postaje. On je, doduše, pri tome bio pod utjecajem alkohola. - Radi zaštite obitelji i digniteta žrtava nismo u mogućnosti iznositi detalje ovog događaja - odgovaraju nam iz Policijske uprave karlovačke na naš upit o oba slučaja.

Podsjetimo, iz te je policijske postaje i policajac Darko Blašković, koji je nedavno na Općinskom sudu u Zagrebu osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine jer je od vozačice koju je uhvatio u prekršaju tražio seks u zamjenu za oprost kazne. Taj ga je događaj koštao posla. Prošle godine u rujnu dvojica policajaca iste postaje pala su zbog traženja i primanja mita. Od vozača iz Makarske tražili su da im preda 100 kuna da mu oproste prebrzu vožnju dugoreškom prometnicom. Prijava protiv njih završila je na stolu uskočkih istražitelja.

Ugled postaje dodatno narušava sumnja da su pojedinci sakrili više od 600 snimaka vozača uhvaćenih u prekršajima prebrze vožnje. Zbog nepotpune dokumentacije nije im se mogla naplatiti kazna za počinjeni prekršaj. Od tog broja još će ispasti stotinjak predmeta, ostali već jesu ili će za koji mjesec završiti u zastari. Hoće li počinitelji ikada odgovarati, ne zna se jer u ovom predmetu istraga još traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:38