INSPEKTOR IZ SESVETA

IZVJEŠTAJ IZ KVARTA MAMIĆEVOG POREZNIKA U susjedstvu tajnovitog Pernara kao da svi dijele zavjet šutnje!

Pernar radi kao porezni inspektor Porezne ispostave u Sesvetama, a lani je položio za poreznog savjetnika
 CROPIX/Facebook

Rolete na prozorima obiteljske kuće poreznika iz Sesveta Milana Pernara, koji je zadržan u pritvoru u Remetincu, jučer su bile spuštene.

Kod kuće je bilo jedno od njegove djece, koje nam je reklo da nema nikoga, te da ni Pernarova majka nije kod kuće jer je otišla u trgovinu. U prizemlju obiteljske kuće nalazi se lokal u kojem ujutro nije bilo mnogo gostiju. Dva gosta koja su navratila na kavu nisu nam željela dati nikakve informacije jer Pernara, kažu, poznaju godinama i prijatelj im je.

Odselio se

- Od nas nećete ništa dobiti, nikakve informacije, već ste ionako svašta napisali - rekli su nam. Ni osoblje lokala nije bilo oduševljeno kad smo rekli da smo novinari. Jedan od susjeda, koji je želio ostati anoniman, rekao nam je da Pernara ne viđa često jer već nekoliko godina ne živi u toj obiteljskoj kući. Riječ je o dvokatnici koja u prizemlju ima lokal, a kuća se do prije nekoliko godina pojavljivala na internetu među oglasima za prodaju nekretninu. Pernaru je sutkinja Županijskog suda prekjučer odredila 30 dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke te privremenu mjeru zabrane obavljanja dužnosti poreznika.

Pernar, naime, radi kao porezni inspektor Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb, ispostave u Sesvetama, a lani je položio i za ovlaštenog poreznog savjetnika registriranog pri Hrvatskoj komori poreznih savjetnika. Predsjednik Hrvatske komore poreznih savjetnika Mate Perković rekao nam je da se na njihovim stranicama navode svi oni koji su položili ispite za poreznog savjetnika, ali da sve dok su zaposleni u Poreznoj upravi, zapravo, ne bi smjeli službeno obavljati djelatnost poreznog savjetnika.

- Oni mogu davati mišljenja, savjete, no to nije djelatnost koju ne mogu obnavljati dok su zaposleni u Poreznoj upravi - naveo je predsjednik Perković.

Na stranici Komore navodi se da je Pernar odobrenje za rad dobio 17. studenoga 2014. godine, te je možda planirao napustiti upravu i posvetiti se poreznom savjetovanju, jer podaci o poreznim savjetnicima objavljuju se na stranici čim polože ispit, ali to ne znači i da obavljaju djelatnost. Iz podataka dostupnih na internetu doznali smo i da je Pernar u slobodno vrijeme radio i kao predavač na Institutu za menadžment, ali na tom institutu nismo uspjeli dobiti više informacija jer je njegova biografija uklonjena, čini se, s njihove službene internet stranice.

Fotografije

Da je Pernar aktivan na Institutu u Draškovićevoj ulici dokazuje i galerija fotografija objavljena na službenim stranicama samog Instituta. Ali i podatak da je na službenoj stranici Hrvatske komore poreznih savjetnika naveden Pernarov broj mobitela i e-mail adresa s Instituta za menadžment, gdje se navodi i broj Instituta.

Pernarova supruga je naime direktorica Instituta, a ove godine osnovala je i tvrtku za poslovno savjetovanje Gantt Consulting d.o.o. Institut na kojem je Pernar radio kao predavač osnovan je pak u lipnju 2010. a, Pernarova je supruga i ravnateljica Učilišta za poslovno savjetovanje, kojem je osnivač Institut za menadžment.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:26