UHIĆENE LAŽNE MASERKE IZ PITOMAČE

Izmasirale profesoricu violine i ukrale joj 130 tisuća kuna u nakitu

 Igor Sambolec/CROPIX

Lažne maserke iz Pitomače, Gordana G. (45) i Marija R. (44), završile su u rukama policije dva mjeseca nakon što su ukrale 130 tisuća kuna glazbenoj pedagoginji i profesorici violine Lj. V. V. (65).

Potpuno besplatno

- Dobar dan, imamo aparat protiv bolova i rado bismo vam demonstrirale njegov učinak. Potpuno besplatno! - rekle su dvije prevarantice 7. ožujka oko 10 sati ujutro 65-godišnjoj profesorici na vratima njezina stana u Rapskoj ulici, što je bilo dovoljno da uđu u njezina četiri zida i ostvare svoj lopovski naum. Dok joj je jedna pokazivala kako aparat djeluje i pritom joj “mazala” oči čudotvornim kremicama, druga se sasvim neprimjetno posvetila proučavanju profesoričina stana, ormara, ladica... Pola sata trajala je to njihovo “masiranje”, nakon čega su otišle u nepoznato s većom količinom nakita te novca, ukupne “težine” 130 tisuća kuna. Da je pokradena, 65-godišnjakinja je shvatila na Dan žena pa je otišla u policijsku postaju prijaviti skupocjenu “masažu” koju su joj priuštile dvije kršiteljice zakona. Gordana i Marija trenutno su iza rešetaka zagrebačkog Remetinca, a otprije su poznate policiji.

Zanimljivo je da je istoga dana kad i one na vruću istražiteljsku stolicu došla i Marijina 24-godišnja kći Nikolina koja je imala isti modus operandi, ali u novozagrebačkom naselju Travno.

Tobožnja demonstracija

Ona je, naime, 19. ožujka oko 13.15 sati ispred ulaza u stambenu zgradu Ulice Božidara Magovca “preveslala” također stariju žensku osobu. Ponudila joj je demonstraciju masažera i krema, ali joj je zatrebala struja. U manje od 20 minuta tobožnje demonstracije u njezinu je stanu Nikolina starici ukrala 5000 kuna u zlatnom nakitu. Njoj je to prvi ulazak u policijske evidencije, a Gordana i Marija su često s druge strane zakona. Posebice Marija, koja je u Sloveniji nekoliko puta osuđivana zbog krađa i razbojstava, posljednji put lani. ( H. K. J., M. D.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:01