EKO SELO ŽUMBERAK

Izgorjele su životinje na setu sapunice Najbolje godine

Zumberak, 141009.Eko selo.Do temelja izgorjela staja prilikom jutarnjeg pozara koji je buknuo iz jos neutvrdjenih razloga. U pozaru su izgorile i zivotinje: dva konja, bik, sest koza, dvije ovce i oko cetrdeset komada raznih peradi.Policijska traka na puteljku koji vodi do staje.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - Prava tragedija dogodila se danas rano ujutro na imanju Željka i Mirjane Milovanović u Eko selu Žumberak, gdje je u požaru koji je iz još neutvrđenih razloga buknuo oko tri sata, u potpunosti izgorjela štala koju je Nova TV koristila za snimanje serije Najbolje godine, a od dima i vatre uginulo je i nekoliko domaćih životinja.

Nastradala su dva konja, bik, šest koza, dvije ovce i 40 komada razne peradi. Prizor s požarišta, na kojem su vatrogasci zatekli već pougljene životinje, bio je stravičan.

- U 3.57 sati dobili smo dojavu od vlasnice imanja da je izbio požar, pa smo odmah poslali četiri vatrogasna kola koja su tamo stigla u 4.30 sati, kada se požar već bio razbuktao. Ukupno 25 vatrogasaca pola sata su gasili goruću štalu. Bilo je stravično kada smo ušli i vidjeli izgorjele životinje. Tamo smo vidjeli i uništene reflektore i kablove koje je Nova TV koristila za potrebe snimanja serije - ispričao je zapovjednik Javno-vatrogasne postrojbe Samobor, Mladen Žitković, nadodavši da je u ovom požaru, osim velike štale dimenzija 21x16 metara, djelomično izgorjela i manja šupa.

Vidljivo potreseni bili su i vlasnici Eko sela Žumberak, koji kažu da će teško preboljeti životinje koje su bile zarobljene u požaru, ugušile se, te naposlijetku, nažalost, i izgorjele.

- Strašno je ovo što nam se dogodilo, još ne mogu doći k sebi i nemam pojma koji bi uzrok požara mogao biti. Jedino što znam, jest da je šteta ogromna i da s nestrpljenjem očekujemo podatke s očevida - na rubu plača izjavila je Mirjana Milovanović.

Iako je još danas poslijepodne završio policijski očevid, kako nam je rekao šef smjene Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke policije Stipo Mandić, nalazi vještaka bit će poznati danas. No, u policiji nam kažu kako bi jedan od mogućih uzroka požara mogla biti neispravna oprema ekipa s Nove TV.

Vedrana Cvetko, glasnogovornica Nove TV, nije htjela danas komentirati moguće uzroke požara.

- Čekaju se nalazi vještaka, pa ćemo onda moći sa sigurnošću reći što je uzrok požara. Nastradao je manji dio opreme, a materijalna šteta je neznatna. Snimanje serije Najbolje godine neće se odgađati, a ne razmišljamo ni o promjeni lokacije - izjavila je Cvetko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:29