LAŽNA PRIJAVA

Izbola se pa nazvala 192: Napali su me i oteli 500 eura

 Boris Kovačev/EPH

Zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela, odnosno tvrdnje da ju je nepoznati napadač izbo nožem u stanu te da mu je dala 500 eura jer je prijetio smrću njezinu djetetu, a sve da bi izbjegla kazneni progon na sisačkom sudu, Adevija P. (33) na Općinskom je sudu u Osijeku nepravomoćno osuđena na osam mjeseci zatvora. Ta nezaposlena domaćica, ovisnica o alkoholu i majka dvoje djece koja iza sebe ima pet uvjetnih osuda, umjesto boravka u zatvoru, prema odluci suda, u konačnici će morati odraditi 500 sati za opće dobro.

- Nisam kriva. Samog događaja se ne sjećam. Ne sjećam se ni da sam prijavila napad niti da sam se ozlijedila. Znam samo da sam se probudila na traumatologiji i da sam cijelo vrijeme vikala: ‘Gdje mi je dijete’. Tek u bolnici su mi rekli što se dogodilo. Što se tiče alkohola, apstiniram već godinu dana i spremna sam se podvrgnuti liječenju. Spremna sam raditi i za opće dobro na području Siska i Petrinje, gdje ću boraviti s partnerom. Inače, imam dvoje djece koja su u udomiteljskoj obitelji, a bivši muž mi je u zatvoru. Imam strah od zatvorenog prostora i želim biti domaćica. Ne namjeravam više činiti kaznena djela niti se samoozljeđivati - posvjedočila je u sudnici Adevija P., koja je neko vrijeme bila u bijegu. Vještak psihijatar ustvrdio je da Adevija P. ima težak poremećaj ličnosti te da često konzumira alkohol na razini zloporabe. Drugi liječnik koji je vještačio njezine teške ozljede na trbušnoj stijenci ispod pupka rekao je da si ih je zadala sama.

A sve je krenulo od Adevijina očajničkog poziva 13. ožujka prošle godine na broj 192: “Trebam Hitnu. Ubodena sam. U stan su mi ušli starija ženska osoba te muškarac s fantomkom koji me ubo u trbuh i zaprijetio da će mi ubiti kćer ako mu ne dam 500 eura.” Policajce je u stanu dočekao krvavi pod, nož, namještaj i Adevija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:37