LIKVIDACIJA IZ STRASTI

ITALIJA TRAŽI NAŠU POMOĆ Ukradenim hrvatskim pištoljem likvidiran mafijaš na jugu Italije

Pištolj je bio dio velike narudžbe oružja koje je pokradeno po cijeloj Europi da bi završilo u rukama talijanskih kriminalaca

Ukradeni hrvatski pištolj IM Metal PHP MV Compact kalibra 9x19 mm Luger, kupljen za 100-tinjak eura, koji je prije nekoliko godina ilegalnim kanalima zajedno s još mnoštvom drugog oružja bio dio narudžbe talijanskih kriminalaca, korišten je prošlog petka na jugu Italije, i to u likvidaciji iz strasti!

Neuspješni atentat

Ubojica Lucio Margari (34), nakon što je sasuo kišu metaka u “konkurenta” Fabia Frisendu (33) na ulici u mjestu Copertino u talijanskom Salentu, sakrio je balkanski pištolj u pukotinu kamenog zidića na samom ulazu u mjesto Lecce. Likvidatora Margarija, koji je pobjegao u Audiju A3, raskrinkao je videonadzor u ulici. Karabinjeri su ga pritisnuli. Priznao je ubojstvo, i to, kako kaže, zbog djevojke koja se zabavljala s Frisendom dok je on bio u bolnici pošto je na njega izvršen neuspjeli atentat prije dvije godine. Istražitelje je ubojica odveo do zida gdje je sakrio pištolj iz Ozlja. Unatoč priznanju, kriminalisti nastavljaju s istragom jer su uvjereni da je u vozilu bio i treći pomagač koji je sporni pištolj i nabavio. Iako je jedan od serijskih brojeva ostrugan s pištolja, talijanski istražitelji uvjereni su da će ubrzo uspjeti otkriti put kojim je prošla pištolj.

Očajni vlasnik

U toj rekonstrukciji, valja pretpostaviti, svoj će doprinos dati i sam proizvođač, jer HS produkt u slučaju svih izvezenih pištolja, unatoč prepravljenim serijskim brojevima, uspijeva pratiti svaki trag. Međutim, pojavila se i sumnja da je pištolj za tih 100-tinjak eura kupljen preko hrvatskog oglasnika, i to od očajnog vlasnika koji se, umjesto da ga bez sankcija preda policiji, odlučio na prodaju i popravljanje kućnog budžeta. Cijene modela poput ovog u Hrvatskoj se kreću oko 1000 kuna, a njegova cijena za prekupce iz zapadnih zemalja dosegne i dvostruki iznos. Ne može se isključiti da je pištolj korišten i u nedjelima U Hrvatskoj. MUP još nije dobio zahtjev za pomoć, odnosno utvrđivanja vlasnika, ali su uvjereni da će se Interpol uskoro oglasiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19