POGINULA PJEŠAKINJA

Istarski političar u šoku nakon nesreće koju je skrivio: Doslovno mi je izletjela pred auto

‘U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega‘
Josip Anton Rupnik
 Biljana Gaurina/Cropix

U ponedjeljak poslijepodne u Puli je došlo do naleta vozila na pješakinju kod Osnovne škole "Kaštanjer". Kako smo ranije pisali, automobilom je upravljao istarski političar, 82-godišnji Josip Anton Rupnik, županijski vijećnik i čelnik stranke Zeleni savez-Zeleni.

Rupnik je u razgovoru za Glas Istre potvrdio da je sudjelovao u prometnoj nesreći i dodao da je na odjelu Hitne pomoći gdje je morao dati krv kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola.

- Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kad tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo, rekao je Rupnik za Glas Istre.

image
Nesreća u Puli
Goran Sebelic/Cropix

Političar je ostao u šoku zbog pogibije pješakinje.

- Sad čekam daljnju proceduru. Tu sam na hitnoj pomoći jer moram dati krv. Alkohol nisam konzumirao, i svi koji me znaju, znaju da ne pijem. Ne znam kakvo će dalje biti postupanje policije, izjavio je Rupnik.

image
Nesreća u Puli
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:17