ŠOK NA BABINOM KUKU

ISPOVIJEST MAJKE IZBODENOG NIKŠE 'Njegova cura je rekla dobro jutro, uzela veliki nož i napala ga u spavaćoj, zapomagao je: Majko, ubi me!'

Dubrovački kriminalisti još nisu utvrdili razlog pokušaja ubojstva kuhinjskim nožem na blagdan Sveta tri kralja na dubrovačkom gradskom predjelu Babin kuk.

Prema policijskom izvješću, u nedjelju oko 12.45 sati u obiteljskoj kući 33-godišnjakinja je hladnim oružjem ozlijedila 42-godišnjaka nanijevši mu teške ozljede. Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u dubrovačkoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju. Osumnjičenu su policajci uhitili i priveli te su je nakon krim istrage uz kaznenu prijavu zbog opravdane sumnje da je pokušala ubojstvo predali pritvorskom nadzorniku.

- Tako su se voljeli i živjeli nevjenčano dulje od godine. I zaručnički joj je prsten kupio. Iz kreveta je taj dan ustala iza podneva i nakon ‘dobro jutro’ ušla u kuhinju i uzela kuhinjski nož s oštricom dužom od 20 centimetara. Nisam vidjela, ali skrila ga je ispod vindjakne i izašla. Mislila sam da ide u WC, ali otišla je u spavaću sobu gdje je sin još spavao. Čula sam zapomaganje: ‘Majko, pomagaj, ubi me’ - govori potresena Ivana Marušić (77), majka Nikše (42) kojeg je J. L. (33) pokušala ubiti.

Majka kaže da sumnja na psihičko oboljenje djevojke. Sin i ona spavali su odvojeno u krevetima jer je ona glasno hrkala, što ga je ljutilo jer nije mogao zaspati. Nakon uboda je uspio ustati, pritišćući rukom ranu na vratu. Krv je tekla, a susjed Pero Š. koji je bio na objedu uspio joj je istrgnuti nož. No J. L. mu ga je otela, ali joj ga je susjed ipak izbio iz ruke i odbacio ga. Inače, tko zna što bi se dogodilo - dodaje majka, a susjedi kažu da je mlada žena, rodom s Korčule, bila sklona alkoholu.

Susjedi tvrde i da odlukom Centra za socijalnu skrb nije imala pristup djeci iz prvog braka, koju joj je Centar oduzeo.

- I prije četiri mjeseca pokušala je zadaviti Nikšu, također na spavanju. Da je tada poslana na liječenje, incidenta s nožem ne bi bilo - komentiraju susjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:24