SREĐIVANJE PAPIRA

'IMAM TI JA NEKOGA U HOLDINGU' Kako je nepopravljivi prevarant nasamario ugledne ugostitelje

Dražen F. je tvrdio da može osigurati sanitarne knjižice i štand na Božićnom sajmu, no svi papiri su bili krivotvoreni
 Neja Markičević/CROPIX

Nepopravljivi osuđivani recidivist Dražen F. (48) godinu je dana, u potrazi za brzinskom zaradom, koristio otrcanu frazu “Imam ti ja jednu osobu u Holdingu i riješit ću ti papire. Imat ćeš svoj štand, kućicu na sajmu”... Moć uvjeravanja uvelike mu je, ako je suditi prema nizu podnesenih prijava, bila na cijeni s obzirom na to da je nasamario troje ljudi i zaradio više od 50 tisuća kuna!

Lažni ugovor

Prvi na piku prošle godine našao se 53-godišnji J. Č., tadašnji voditelj Mirnog kutića, kojemu je obećao izdavanje potvrde Zavoda za javno zdravstvo kako bi mogao raditi u tom ugostiteljskom objektu. Draženova žrtva je pristala i povjerovala u vjerodostojnost dokumenata te je ubrzo postao vlasnik krivotvorene sanitarne knjižice, ovjerene također krivotvorenim žigom. Dražen F. je za odrađeno dobio određenu novčanu naknadu pa je, pun poleta nakon uspješne prevare, nastavio s “poslom”.

U rujnu prošle godine obećao je 25-godišnjem M. S., vlasniku obrta Rock’n’roll, da će mu preko veze, pozivajući se na nepostojeća poznanstva u Zagrebačkom holdingu, srediti zakup ugostiteljske kućice u vrijeme božićnih blagdana. Mladom obrtniku je nakon tjedan dana servirao krivotvoreni ugovor i za to dobio čak 45 tisuća kuna. Kad je došao Božić, od novca i od kućice nije bilo ništa.

Poznati prevarant

U predblagdansko vrijeme na Draženovu je priču, prema istom scenariju, nasjela i 38-godišnja T. Ć. iz tvrtke Sto posto domaće, no prošla je malo bolje i dobila više papirologije. Za 6000 kuna dobila je krivotvoreni ugovor o zakupu štanda, a ubrzo i krivotvorene potvrde i knjižice s pečatom Zavoda za javno zdravstvo kojim se uređuju sanitarne obveze ugostiteljskih zaposlenika.

Poduzetni prevarant Dražen je nakon ispitivanja u policiji predan u ruke pritvorskom nadzorniku i protiv njega su podnesene kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:30