HULIGANI NE MIRUJU

Huligani divljali nakon utakmice: U Vukovaru razbijali aute i kamenovali sjedište SDSS-a, u Dubrovniku stradala stakla na pravoslavnoj crkvi

 Nikola Vilic / CROPIX

SPLIT - Četiri maskirana muškarca upala su u petak navečer u prostorije Kluba srpske nacionalne manjine u Splitu, na Mažuranićevom šetalištu te je jedan od njih, nakon što su gurnuli stol, nogom udario jednog od muškaraca koji su se u tom trenutku zatekli u prostoriji, 33-godišnjeg Predraga B., piše Slobodna Dalmacija.

Nakon divljačkog rušenja i napada na 33-godišnjaka, napustili su mjesto događaja.

Osim napadnutog muškarca, u prostorijama Kluba u trenutku upada maskiranih nasilnika nalazili su se i 64-godišnji Dušan S. te 49-godišnji Rajko G.

Pretpostavlja se da je povod njihova napada nezadovoljstvo rezultatom rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije jer se događaj zbio nedugo nakon samog kraja tog sportskog događaja.

Osim u Splitu, incidenata je bilo u Dubrovniku, Vukovaru i Mostaru.

Nakon rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije, policija je tijekom noći u Vukovaru zabilježila niz huliganskih napada na mete povezane sa srpskom zajednicom.

Osim provale na privatnu zabavu u ugostiteljski objekt Tri ruže u kojemu su se nepoznati napadači sukobili s gostima, porazbijali inventar, ali i nekoliko automobila parkiranih ispred objekta, zabilježeno je i kamenovanje sjedišta SDSS-a na čijoj je zgradi oštećena fasada, dok su na kafiću Maritimo u središtu Vukovara razbijena ulazna vrata. Protiv nepoznatih počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Vukovaru, javlja Hrvatski Radio Vukovar.

U povijesnoj jezgri Dubrovnika, u noći između petka i subote 27. na 28. siječnja na Pravoslavnoj crkvi su slomljena dva stakla.

Pretpostavlja se kako vandalski čin nije reakcija na nezadovoljstvo rezultatom rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije na Europskom prvenstvu u Beopgradu nego reakcija na napade i štetu na imovini hrvatskih građana koji su kao navijači ovog tjedna posjetili i za naše rukometaše navijali na utakmicama u Novom Sadu.

Više nepoznatih osoba pretuklo je u Mostaru Milijana Šipovca (26) i Milorada Vaskovića (24) iz Nevesinja, nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Srbije u okviru Evropskog prvenstva, piše portal Sarajevo-x.com.

Prema izjavama mladića, oni su se vozili Bulevarom u automobilu "Golf" u kojem su bila još dvojica mladića.

U jednom trenutku nepoznato vozilo prepriječilo im je put, pa su Vasković i Šipovac izašli da provjere šta se događa i tada su napadnuti palicama. Prema njihovom svjedočenju, u napadu je sudjelovalo četiri do pet muškaraca.

Pretučeni mladići zadobili su povrede glave te im je pružena liječnička pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:36