ŠVERC MARIHUANE

Hrvatica otišla u Makedoniju organizirati vjenčanje, a uhitili su je zbog krijumčarenja droge

Hrvatica čiji identitet nije otkriven uhićena je na graničnom prijelazu Tabanovce između Makedonije i Srbije zbog krijumčarenja droge nakon što je prije pet dana stigla u Makedoniju kako bi organizirala vjenčanje sa svojim zaručnikom.

Carinski službenici su kod nje pronašli oko 420 grama marihuane. Hrvatica je putovala u minibusu makedonskih registarskih oznaka od Struga prema Novom Gradu.

Carinski službenici su kod Tabanovce proveli detaljan pregled osobne prtljage putnika i uz pomoć službenog psa otkrili četiri paketa droge skrivene u odjeljak torbice koja je pripadala hrvatskoj državljanki.

Marihuana je bila zamotana ljepljivom trakom. Droga bi, prema Carinskoj Upravi Makedonije, na europskom tržištu dosegla cijenu od oko 1600 eura.

- Prijestupnik i marihuana predani su istražiteljima iz Odjela za istrage. Utvrđeno je da je hrvatska državljanka prenosila drogu zajedno sa svojom zaručnicom, makedonski državljanin B.B. Par je iz Hrvatske stigao u Makedoniju prije pet dana kako bi se pripremili za vjenčanje. Marihuana, koji su pokušali iznijeti van zemlje kupili su u Skoplju - rekli su nam iz Carinske uprave Makedonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:30