MONSTRUOZAN ČIN

HRVAT ŠOKIRAO NJEMAČKU Zbog bolesne ljubomore svoju djevojku je u šumi silovao pištoljem

Hrvatska je Njemačkoj nedavno vratila Darka V. na temelju uhidbenog naloga
 Ilustracija

Darko V. (48) odrastao je u Ulmu u SR Njemačkoj. Imao je 20-ak godina kada je u studenome 1989. pao Berlinski zid. No, na dan tog povijesnog događaja vjerojatno se nije ni obazirao na događanja u Berlinu. Paranoična ljubomora potpuno ga je obuzela i jedino mu je bilo važno kazniti svoju devet godina stariju djevojku.

Kako je 25 godina kasnije priznao, brutalno ju je silovao u jednoj šumi u okolici Ulma. Jer je sumnjao da ga vara s drugim muškarcem. Imaginarnim muškarcem. Njegova tadašnja djevojka nije imala drugoga. Ali, zato je ljubomorni Darko imao. Njih još dvije. Istovremeno je, dakle, hodao s tri djevojke.

Darko je inače, potvrdile su to njegove nekadašnje cure, bio jako drag, pristojan dečko, izrazito pažljiv prema ženama. Osim kada bi dobio napade ljubomore. Jedan takav izljev ljubomore imao je teške posljedice za spomenutu djevojku. Darko joj nije vjerovao da nema drugoga te ju je odlučio “naučiti pameti”. Dok su se zajedno vozili u automobilu, skrenuo je na jedan šumski put i odvezao djevojku dublje u šumu, daleko od pogleda mogućih prolaznika. Uvjeren da mu je bila nevjerna, Darko ju je vezao i pretukao u autu. Potom ju je i brutalno silovao psujući je pritom i ponižavajući je. Zlostavljao ju je i fizički i psihički, a na koncu je izvukao i pištolj.

U jednom trenutku cijev pištolja usmjerio je prema njezinu međunožju te je penetrirao vrhom pištolja u nju i okinuo. Pištolj je bio prazan. Nesretna djevojka pretrpjela je smrtni strah. Darko ju je nakon svega još provozao po okolici i onda odvezao do njezina stana. Punih tjedan dana oporavljala se od njegova zlostavljanja u bolnici. Međutim, nije ga prijavila. Darko ju je posjetio u bolnici i prijetio joj da ga ne prijavi. Stoga je djevojka policiji rekla da ju je napao nepoznati muškarac u centru Ulma.

Njihova se veza kasnije nastavila. No, ipak je okončana prijavom policiji. Darko V. ponovno je pretukao djevojku u napadu ljubomore pet godina kasnije, 1994. godine. Tada je uhićen i pritvoren, ali je ubrzo pušten na slobodu uz jamčevinu. Darko je iskoristio priliku i pobjegao iz Njemačke.

Došao je u Hrvatsku i počeo novi život. Oženio se, dobio djecu i bio miran obiteljski čovjek koji nije imao nikakvih sukoba sa zakonom. Bavio se nekretninama i prodajom osiguranja. No, grijesi iz prošlosti ipak su ga sustigli. Ulaskom Hrvatske u EU iz Njemačke je stigao europski uhidbeni nalog za njim.

Zbog u međuvremenu izmijenjenih odredbi zakona o pravosudnoj suradnji, popularno nazvanog Lex Perković, Darka V. nitko nije dirao još šest mjeseci jer su ga Nijemci tražili za djelo počinjeno prije 2002. godine.

Kada je ta granica brisana iz zakona, policajci su prvog dana ove godine pokucali na vrata njegova doma na području Našica. Darko V. je uhićen i u veljači je predan Njemačkoj. Sve do kraja prošog tjedna bio je u tamošnjem istražnom zatvoru. I cijelo je vrijeme negirao krivnju. Za to što je promijenio stav prema optužbi i priznao silovanje, čime je poštedio daljnjih muka i sudjelovanja u dugotrajnom sudskom procesu svoju nekadašnju djevojku, sud ga je honorirao iznimno blagom kaznom - dvije godine zatvora uvjetno i 10.000 eura odštete za žrtvu.

Vezivao djevojke, imao kofer pun bičeva

Darka V. Nijemci su teretili i za protupravno oduzimanje slobode, bludničenje i ilegalno nošenje oružja, ali mu se za ta djela nije sudilo zbog zastare. Tijekom suđenja pokazalo se da je Darko i inače imao sklonosti prema vezivanju djevojaka tijekom spolnog odnosa. Imao je i, kako su izvijestili njemački mediji, pun kofer bičeva. No, jedna od njegovih prijašnjih djevojaka, danas ugledna zubarica, posvjedočila je na sudu da se radilo samo o “dijelu igre” bez ikakve prisile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 10:26