ZLOČIN USRED NOĆI

HOROR U ITALIJI Napasnik s pletenicama pokušao silovati Hrvaticu: 'Bacio me na tlo...'

Zahvaljujući ljudima koji su čuli njezine pozive u pomoć za dlaku je spriječeno silovanje 22-godišnje studentice
POTENZA, PZ - MARCH 30: Forensic police return to carry out searches at the Santa Trinita Church (Saint Trinity Church) in the Elisa Claps murder investigation, on March 30, 2010 in Potenza, Italy. The body of 16-year-old Elisa Claps was found hidden in the roof of the church on March 18, 2010 following her disappearance nearly 17 years ago. (Photo by Getty Images/Getty Images)
 Getty Images / 2010 Getty Images

LECCE - „Upomoć! Pomozite mi, molim vas!“ - izvikivala je u 2,50 sati ujutro u nedjelju kraj antičkog dvorca u talijanskom mjestu Lecce u tzv. peti Italije 22-godišnja Hrvatica dok se, ležeći sklupčana na tlu, pokušavala othrvati napasnom, nepoznatom tamnoputom mladiću.

Zahvaljujući kricima kao i svjedocima koji su čuli njezine pozive u pomoć, za dlaku je spriječeno silovanje 22-godišnje studentice ekonomije iz Hrvatske.

Seksualni manijak je, unatoč spuštenim hlačama kao i građanima koji su za njim krenuli trčati, uspio pobjeći u noć, a na mjesto stravičnog čina ubrzo je pristigla policija kojima je mlada Hrvatica jedva otvorila dušu.

Njoj je prva prišla jedna prolaznica dok je u čučećem položaju s licem okrenutom prema betonu i s ogrebotinama, grcala u suzama i pokušavala uhvatiti dah.

- Večer sam provela s prijateljima u klubu u ulici Via Dominicis u kvartu San Pio. Krenula sam prema kući. Osjetila sam da netko korača iza mene. Pretpostavljam da me 500-tinjak metara pratio. Okrenula sam se i vidjela tamnoputog dečka. Bio je izrazito visok i imao je kosu ispletenu u pletenice. Nastavila sam dalje užurbano hodati. Došla sam u blizinu jednog lokala kod antičkog dvorca u Ulici Ascanio Grandi. Crnac me uhvatio za ramena i bacio na tlo - povjerila se mlada studentica iz Hrvatske talijanskoj policiji pokušavši se što više prisjetiti detalja napadača.

Vrištala je i zapomagala pa su njezine vapaje čuli prolaznici koji su se nalazili u neposrednoj blizini u jednom kafiću. Bez ustručavanja su krenuli trčati za nasilnikom, ali uzalud. Mladić s pletenicama bio je brži.

U policiji je 22-godišnjakinja, međutim, doznala još nešto - da nije bila jedina meta seksualnih napasnika na navedenoj lokaciji. I prije nekoliko dana zabilježeno je nekoliko slučajeva pokušaja silovanja i bludničenja, a u travnju je jedna studentica, pak, prijavila silovanje. Karabinjeri tragaju za seksualnim bludnikom koji je, ako je suditi po opisu, ista poremećena osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:23