RANOJUTARNJI PREPAD

'HALO, POLICIJA, UKRALI SU MI TAKSI' Nasilnici u Zagrebu izudarali taksista i izbacili ga iz auta!

Nakon nešto više od 16 sati potrage, 58-godišnjem taksisti je stigla dobra vijest: "Vozilo je nađeno. Priveli smo vozača"
 Jakov Prkić/CROPIX

"Halo, policija, opljačkan sam. Dvojica klijenata su mi ukrali auto!" - zavapio je u čudu i nevjerici 58-godišnji zagrebački samostalni taksist I.K. u četvrtak u zoru na policijski telefon 192.

Policija se odmah digla na noge. Osim obavljenog razgovora s prepadnutim taksistom, policija je poduzela sve mjere ne bi li ušla u trag bešćutnoj dvojici kradljivaca Mercedesa E270 CDI zagrebačkih oznaka. Nakon nešto više od 16 sati potrage, 58-godišnjem taksisti je stigla dobra vijest: "Vozilo je nađeno. Priveli smo vozača".

Kako doznajemo, oko 5,30 sati ujutro u četvrtak na Kožinčevom putu uz potok Vrapčak taksist je proživio pravu dramu. Klijenti u srednjim 30-ima su u sekundi postali nasilni razbojnici. Udarili su ga nekoliko puta te uporabom sile ga izbacili na ulicu i ostavili neka se snalazi. Potom su se nepoželjni korisnici taksi usluge udaljili u mrak u taksiju "teškom" oko 30 tisuća kuna. Ipak, sreća u nesreći je da je automobil zaustavljem na Samoborskoj cesti kasno navečer istoga dana, a vozio ga je jedan mladić koji je, 'stjeran' u kut, pokazivao znakove nervoze. U policijsku postaju na prepoznavanje biti će pozvan taksist ne bi li se utvrdilo je li privedeni vozač zapravo bio i klijent koji je ukrao vozilo ili su tu krađu limenog ljubimca odradili neki drugi dečki za njega. Kako god bilo, u taksi vozilu pronađeno je puno korisnih tragova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:06