UMIROVLJENICI NA METI

GRAĐANI, OPREZ! Lažni bankari haraju Zagrebom: 'Dobar dan! Zovem iz banke, pripremite novac..'

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Hrpa novca, novac,novcanica, kuna. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

ZAGREB - Lažni djelatnici banke i T-coma tijekom srijede i četvrtka nastavili su prema ustaljenom scenariju obmanjivati vremešne zagrebačke umirovljenike, a koje su svojom upornom domišljatošću u dva navrata u Dubravi 'olakšali' za preko 260.000 kuna.

- Dobar dan. Zovem iz banke. Znate, gradom kolaju lažne novčanice pa ćemo vam kući poslati nekog da ih provjeri. Pripremite novac - kao po špranci govore prevaranti u telefonskom razgovoru odabranim metama za koje znaju da kod kuće drže novac.

To su rekli 77-godišnjoj D.L. na čija je vrata stana na Čučerskoj cesti oko 14,10 sati pozvonila tobožnja djelatnica banke. Umirovljenica je, ni ne sluteći prevaru, nepoznatoj ženi dala na kontrolu 250.000 kuna. Pod izlikom da će novac temeljitije provjeriti u poslovnici, lažna bankarica je napustila stan s pravim malim bogatstvom. Da je nasamarena, 77-godišnjakinja je shvatila nažalost prekasno te je u četvrtak prijavila policiji događaj.

U istom kvartu operirali su i djelatnici T-coma. Dvojica prevaranata u odijelima ukazala su se na vratima stana 84-godišnje M.B. u Ulici Vile Velebita u pola bijela dana. Također pod izlikom da nešto moraju prekontrolirati na utičnici i telefonskom kablu kao i nuđenje povoljnije telefonske usluge, bio je adut da dvojac uđe u stan koji su napustili nakon desetak minuta odnoseći sa sobom novac i nakit. Krađu procijenjenu na desetak tisuća kuna umirovljenica je prijavila vrlo brzo.

Policija za domišljatim prevarantima intenzivno traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:50