ČOVJEK ZVAN HRABROST

Gledao u cijev pištolja, rekao 'Ne dam ti novac' i nastavio čitati

 Ivan Karačony/Bjelovarski list/CROPIX

BJELOVAR - Plan nepoznate muške maskirane osobe koja je u ponedjeljak 13 minuta iza ponoći uz prijetnju vatrenim oružjem pokušala opljačkati bjelovarsku benzinsku postaju Šola u Vukovarskoj ulici propao je zbog hrabrog djelatnika 32-godišnjeg Zlatana Mujkanovića.

Unatoč prijetnji pištoljem koji je razbojnik okrenuo u njegovu smjeru te od njega zatražio novac iz blagajne, Zlatan je uspio ostati smiren i pljačkašu odlučno reći: ''Ne dam ti novac''!

- Sjedio sam za pultom i čitao novine. Začuo sam kako se otvaraju ulazna vrata i nisam ni pogledao tko je ušao, već sam se automatski podigao sa stolice, odložio novine i kupcu kazao: 'Dobra večer.' Kad sam podigao pogled, imao sam što vidjeti. Maskirani je muškarac u mene držao uperen pištolj i rekao mi: 'Daj mi novac!'

U prvi mah nisam shvaćao što se događa. Gledao sam u cijev pištolja i kazao da mu neću dati novac, a novine nisam ispuštao iz ruku. Razbojnik je ostao zatečen i vidno se uzrujao. Nije me mogao gledati u oči, a zatim je krenuo rukom kako bi sam otvorio blagajnu. No, kako u tome nije uspio, strogim glasom mi je uputio još jednu naredbu: Daj mi novac! Pucat ću! No ja sam ga i drugi put odbio poslušati. On se tada se hitro okrenuo i izjurio iz trgovine - kazao je Zlatan.

Hrabri je djelatnik odmah nakon pljačke obavijestio policiju te im detaljno dao opis pljačkaša. Zlatan ga je opisao kao mlađu osobu, starosti od 20 do 25 godina te srednje tjelesne građe.

- Imao je crnu zimsku jaknu i crne hlače, a na nogama je nosio svjetlije tenisice. Preko lica je imao crnu kapu pa sam mu vidio samo oči. Mislim da mu je ovo bila prva pljačka jer je bio jako nervozan i to mu se vidjelo u očima. Sve je trajalo nekih pola minute. Zaista nije lako kada gledate u cijev pištolja. Ovakvo iskustvo ne bih poželio nikome - kazao je Zlatan koji se u ovim trenucima nalazi kod kuće na zasluženom godišnjem odmoru.

Kako smo doznali od Dražena Medveda, glasnogovornika bjelovarske policije, u tijeku je opširna policijska potraga za nepoznatim maskiranim počiniteljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:47