PROBLEMATIČAN MLADIĆ

FOTO Zločin u Osijeku: Unuk, koji je već dva puta izazvao požar u obiteljskoj kući, ubio svoga djeda?

 Željko Hajdinjak/CROPIX

OSIJEK - U obiteljskoj kući u ulici Kneza Borne u Osijeku u nedjelju oko 18.30 sati ubijen je 81-godišnji vlasnik kuće Mato O. Sumnja se da ga je hladnim oružjem usmrtio njegov 24-godišnji unuk Svebor O., koji je priveden u osječku policiju.

Još uvijek je nepoznato što je prethodilo ovoj tragediji, a neslužbeno doznajemo da je Svebor mirno dočekao dolazak policije te da je svojoj majci, a Matinoj kćeri, prije toga rekao: „Smiri se, sad će sve biti u redu.“

Kako smo doznali od susjeda i prijatelja koje smo zatekli nedaleko od kuće u kojoj se dogodilo ubojstvo, mladić je bio problematičan, a policija je kod njih intervenirala i prije otprilike mjesec dana.

- Prije mjesec dana došla im je policija, jer ga je djed prijavio da ga želi ubiti nožem za maslac. Tako nam je barem Svebor ispričao - kazali su Sveborovi prijatelji koji su se našli u ulici, dodavši da je među njima i prije bilo različitih sukoba i razmirica.

Svebor je inače već u dva navrata u toj kući, gdje mu još žive majka i baka, izazvao požare i to 2006. i 2009. godine. Oba puta učinio je to, navodno nehotice, opuškom od cigarete.

U prvom požaru gotovo u potpunosti je izgorjela unutrašnjojst njihove kuće, a velika šteta nastala je i na susjednoj kući, budući da je riječ o dvodomki. I dok Mato i njegova obitelj nisu stigli obnoviti niti štetu nastalu 2006. godine, Svebor je i 2009. godine opuškom cigarete izazvao požar.

Šteta je taj put bila manja, a požar nije prešao na susjednu kuću. Mladić je navodno u nekoliko navrata bio i na liječenju, a kako neslužbeno doznajemo imao je i nekoliko prekršajnih prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35