MASAKR U DUBRAVI

FOTO: ZLOČIN NA ŽUTOM BRIJEGU Za informacije o ubojici policija i dalje nudi 50 tisuća kuna nagrade

Opis zločinca: Visina od oko 180 cm, okruglo lice, smeđe oči, jača građa
Zagreb, 061213. Policijski ocevid ispred obiteljske kuce u ulici Zuti Breg u Dubravi, gdje je nepoznati pocinitelj upotrijebio vatreno oruzje prema tri osobe, od cega su dvije smrtno stradale.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 CROPIX

Zagrebačka policija podsjetila je na svojoj web stranici da i dalje vrijedi nagrada od 50.000 kuna koju je MUP raspisao za informaciju koja dovodi do identifikacije i uhićenja ubojice dviju žena i ranjavanje muškarca na Žutom bregu u zagrebačkoj Dubravi. MUP jamči diskreciju i sigurnu isplatu.

Ubojstvo se dogodilo 6. prosinca 2013. oko 18.40 sati. Istraživanje je dovelo do saznanja da su dvojica nepoznatih počinitelja ušla u obiteljsku kuću na Žutom bregu, a jedan je pucao u 55-godišnju vlasnicu kuće Vukosavu Goranović. Žena je na mjestu preminula. Na mjesto zločina odmah su iz susjedne kuće dotrčali sestra ubijene Milica Zeba (53) i njezin suprug Stipo Zeba (51). Ubojica je opet pucao i tada smrtno ranio Milicu Zebu, a kasnije u naguravanju njezina supruga teško ranio.

Kao motiv dvostrukog ubojstva i pokušaja među istražiteljima provlači se nevraćeni dug.

U Sektoru krimpolicije izrađen je crtež vjerojatnog izgleda ubojice. Radi se o muškarcu starom oko 37 godina, visine oko 175 do 180 cm, jače tjelesne građe, okruglog oblika lica bez brade i brkova i malo jače izraženih jagodičnih kostiju, koji je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio odjeven u tamnosmeđu jaknu dužine do bokova, od materijala elegantnog izgleda, ispod koje je nosio tamniju končanu majicu, dok je na glavi nosio kapu materijalom i bojom usklađenu s jaknom.

Njegov supočinitelj je malo mlađi i viši rastom. U dobi od 30-ak godina, visok oko 180 do 190 cm, vitke građe, nešto dulje tamnije kose, koja mu se iza uha malo kovrča, a bio je odjeven u tanju jaknu tamnije boje, kakva se koristi u prijelaznom razdoblju.

Tijekom kolovoza i rujna ove godine istraživanje ovog zločina bilo je fokusirano na zaposlenika jedne podružnice Zagrebačkog holdinga, no zbog nedostatka konkretnijih dokaza ta je osoba zasad još u krugu potencijalnih osumnjičenika. Pozvani su svi koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u sebi najbližu policijsku postaju ili izravno Sektoru kriminalističke policije u Heinzelovoj 98 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 02:21