VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

FOTO: ZAVRŠENA DRAMA U SPLITU Zabarikadirao se u stanu i urlao: 'Sve ću nas dignuti u zrak!'

Policija je evakuirala više od 70 stanova zgrade u Tijardovićevoj 14 u kojima živi 150 stanara.
Split, 220914Policija pred zgradom u Tijardovicevoj 14. U stanu na sedmom katu zatvorio se muskarac koji prijeti da ce se raznijeti plinom. Muskara se oko 15 sati predao policiji i nakon lijecnickog pregleda priveden je na obradu.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkić / CROPIX

SPLIT - Krizna situacija u splitskoj Tijardovićevoj ulici gdje je mlađi muškarac, nakon svađe i fizičkog obračuna sa svojom djevojkom, iz stana prijetio da će se ubiti eksplozijom plina, zbog čega su svi stanari te zgrade evakuirani, završena je nakon skoro dva sata.

Naime, specijalci su izveli muškarca iz zgrade. Izveden je s ručnikom preko glave, a za sada nije poznato je li se predao ili je bila intervencija u pitanju, javlja Slobodna Dalmacija.

Prvo ga je pregledala ekipa Hitne pomoći, nakon čega je izveden iz zgrade.

Policija je zbog krizne situacije evakuirala više od 70 stanova zgrade u Tijardovićevoj 14 u kojima živi 150 stanara.

Na osmom katu mlađi muškarac je oko 11 sati započeo prvo verbalni, a potom i fizički sukob sa svojom djevojkom, inače vlasnicom stana s kojom živi.

Djevojka je nešto iza podneva istrčala iz stana, mladića zaključala i pobjegla. Netko je o svemu obavijestio policiju i ubrzo je pred zgradu stiglo nekoliko vozila policije, vatrogasaca i Hitne pomoći.

Osam vatrogasaca se nalazilo na osmom katu - isključili su struju i bili spremni gasiti u slučaju eksplozije.

Uz njih je bilo i 19 policijskih specijalaca te MUP-ov pregovarač koji muškarca satima pokušavao odvratiti od ostvarenja prijetnji da će se ubiti eksplozijom plina.

Kako je ispričao predstavnik stanara Ante Modrić za Slobodnu Dalmaciju , iz stana i zgrade prije krize izletjela je djevojka s vidljivom masnicom na leđima.

- Radi se navodno o ljubavnom paru koji se posvađao. Osobno ih ne poznajem, oni nisu vlasnici stana već vjerojatno podstanari. To je 70 stanova i u masu slučajeva je jedno ime u vlasničkim knjigama, a drugo na vratima – ispričao je Modrić.

Na licu mjesta bio je i načelnik PU Marko Serdarević, koji i sam sudjeluje u pregovorima. Prozor stana je otvoren, tako da je smanjena opasnost od plina.

Susjedi tvrde kako se iz stana tog mladog para često čuje svađa i vika. Danas su djevojku vidjeli kada je istrčala prvo iz stana, a potom i iz zgrade.

- Bila je cijela počupana. Roba joj je bila pokidana. A on s prozora viče kako ga je ona zaključala u stanu. Djeca nam danas ne mogu u školu. Nitko od nas nije ručao. U stanove ne možemo. Dokle će ovako biti tko zna - kazala je jedna od evakuiranih stanarki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:08