BORBA S BUKTINJOM

FOTO Veliki požar u Lipiku: Gorjela tvornica Studenac, nekoliko osoba ozlijeđeno!

U gašenju je sudjelovalo nekoliko desetaka vatrogasaca DVD-a Lipik, Pakrac, Dobrovac...
 Danijel Soldo/CROPIX

ZAGREB - U skladištu PET ambalaže tvornice Studenac u Lipiku jutros oko 7.15 sati izbio je veliki požar kojeg su vatrogasci uspjeli staviti pod nadzor tek nakon dva i pol sata borbe s vatrom.

Tijekom gašenja nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno zbog udisanja dima te su medicinski zbrinute, izvijestili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Jedan je vatrogasac teže ozlijeđen, a dvojica radnika koji su pomagali u gašenju vatre lakše su ozlijeđeni u požaru.

U gašenju je sudjelovalo nekoliko desetaka vatrogasaca DVD-a Lipik, Pakrac, Dobrovac i Poljana te JVP Daruvar, Garešnica i Požega.

Vatru, koja je buknula međuskladišnom prostoru od 500 metara četvornih s ambalažom, primjetili radnici tvrtke koji su se nakon desetodnevnog kolektivnog odmora danas vratili na radna mjesta i pokrenuli proizvodnju. Prema posljednjim informacijama vatra je, osim skladišta, zahvatila i pogon za proizvodnju PET ambalaže.

Požar je stavljen pod kontrolu oko 9,45 sati, a ugašen je nešto poslije 13 sati. U tijeku je sanacija i raščišćavanje požarišta.

Uzrok požara trebali bi tijekom očevida utvrditi stručnjaci pristigli iz Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:27