DRAMA U ĐAKOVU

FOTO Vatrogasci spasili majku, ali ne i sina. 'Već smo ga dva puta spašavali iz auta nakon prometnih nesreća. Ovaj put nismo uspjeli'

Djakovo, 100212.U pozaru na obiteljskoj kuci u ulici Nikole Tesle u Djakovu jutros je poginuo 39-godisnji stanar. Vatrogasci su majku poginulog morali spasavati preko balkona jer je vatra zahvatila cijelu kucu.Na fotografiji: Kuca u kojoj je jutros izbio pozar.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

ĐAKOVO - Kristijan D. (39) smrtno je stradao u požaru koji je u njegovoj obiteljskoj kući izbio oko ponoći u noći s četvrtka na petak, dok su njegovu majku Katicu vatrogasci uspjeli u posljednji tren spasiti. Ona je kolima Hitne pomoći s opeklinama po tijelu prevezena u KBC Osijek .

- Dojavu o požaru dobili smo od slučajnog prolaznika u 00,14 sati i već za četiri minute naše prvo navalno vozilo bilo je na mjestu događaja, no u tom trenutku je već cijeli prvi kat bio u plamenu - kazao je Antun Jurman, zapovjednik DVD-a Đakovo, čiji su ljudi paralelno s gašenjem požara krenuli i u spašavanje majke i sina za koje im je rečeno da vjerojatno spavaju na katu kuće.

Prema informacijama koje su dobili od susjeda, vatrogasci su Katicu pronašli u njezinoj spavaćoj sobi i uspjeli su je spasiti, no Kristijan nije bio u svojoj sobi, a kako je vatra već u velikoj mjeri zahvatila kat kuće, vatrogascima je bilo nemoguće pretraživati druge prostorije. Kristijanovo beživotno tijelo pronađeno je nakon što je požar ugašen i to u sasvim drugoj prostoriji od one za koju je vatrogascima rečeno da bi trebao biti u njoj.

- Već smo ga dva puta spašavali iz automobila nakon prometnih nesreća koje je imao. Ovaj put na žalost nismo uspjeli doći do njega - rekao je Jurman.

Paralelno s gašenjem požara na ovoj kući vatrogasci su se borili i da vatrena stihija ne prijeđe na susjednu kuću, koja je naslonjena na onu u kojoj je izbio požar. U tome su na kraju i uspjeli, unatoč ekstremnoj hladnoći i uslijed toga otežanim uvjetima za rad, s obzirom da se, prema Jurmanovim riječima aparati za zaštitu dišnih organa pri takvim temperaturama smrzavaju.

- No, ta hladnoća pomogla je u sprječavanju širenja požara na susjednu kuću. Nedostajale su sekunde da požar zahvati i njezino krovište - istaknuo je Jurman.

Đakovački vatrogasci požar su gasili do 6 sati, nakon čega je počeo očevid krim-policije i protupožarne inspekcije, kako bi se utvrdio uzrok požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:39