BUKTINJA U SPLITU

FOTO: VATRENA STIHIJA PROGUTALA BARAKE U stravičnom požaru izgorjeli pas i kornjače

 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - Poslovna baraka PIS-a u Ulici sedam Kaštela u Splitu izgorjela je u potpunosti u prvim jutarnjim satima utorka, doznaje se u policiji.

Vatra je buknula oko 3,20 sati, a kada su na teren stigli vatrogasci, plamenovi su već izbijali kroz krov, doznaje se od vatrogasaca.

Plameni jezici koji su noćas progutali oko 800 kvadratnih metara poslovnih prostora u barakama na Spinutu, u kojima su se nalazili knjigovodstveni servisi, odakle je požar i krenuo, te restaurator antiknog namještaja i veterinarska ambulanta, iza sebe su ostavili tek garež i pepeo, a ako je suditi po izjavama djela vlasnika opožarenih objekata, i uginule životinje, koje su se po mišljenju očevidaca mogle spasiti, javlja Slobodna Dalmacija.

Naime, u veterinarskoj ambulanti, na skrbi je bio jedan ozlijeđeni pas i nekoliko kornjača, koje su vatrogasci, prilikom gašenja požara, kako navode stanari okolnih kuća, odlučili zanemariti.

Očevitkinja Lela Munitić, koja je oko 3.20 sati ujutro, izašla iz svog doma, u prizemnici smještenoj neposredno uz barake, probuđena zvukom pucanja goruće ternite, uočila je požar na uskom djelu baraka. kako navodi, odmah su stigli i vatrogasci, koji su požar samo osiguravali, da se ne bi proširio na dio u nizu baraka koji se pružao prema stadionu, svjesno žrtvujući suprotan dio, koji tada još nije bio zahvaćen vatrom, a na samom kraju kojega se nalazila i veterinarska ambulanta.

- Veterinar se mogao spasiti! Tek nekih dvadesetak minuta nakon što su vatrogasci stigli na požarište, vatra je zahvatila i veterinarsku ambulantu. Ja sam im sve vrijeme govorila da ne rade dovoljno i da će se vatra proširiti, ali oni me nisu htjeli poslušati, već su šmrkovima tek zalijevali prostor uz barake, ne bi li se požar nekontrolirano proširio, valjda vjerujući da u tim barakama nema ništa vrijedno spašavanja - navodi ova očevitkinja.

Policija se još nije oglasila o nemilom događaju, kao ni vatrogasci i vlasnici veterinarske ambulante.

Barake PIS-a se nalaze u samoj blizini pomoćnih terena HNK Hajduk u Poljudu. Tamo je smješteno nekoliko poslovnih prostora. I prije godinu dana tamo je bio požar, zbog kratkog spoja na električnim instalacijama izgorio je moto klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 20:52