POŽAR U PODRAVINI

FOTO: VATRA PROGUTALA CIJELI KAT KUĆE 'Stigli smo nakon samo 10 minuta, ali više ništa nismo mogli spasiti'

 Ivan Brkić / Glas Podravine / CROPIX

Veliki požar u kojemu je izgorjelo gotovo pola kuće zahvatio je danas oko 12.30 sati obiteljsku kuću u Novigradu Podravskom, javlja Glas Podravine .

Iako je intervencija vatrogasaca bila izuzetno brza, na požarište su stigli svega desetak minuta nakon dojave, nije bilo spasa za spavaću i dječju sobu koje se nalaze u potkrovlju kuće.

Unatoč velikoj buktinji, ljudskih žrtava na sreću nema, a kuća se nalazi u vlasništvu Marice Lončarek (65) s kojom živi majka Paula Vitković (82). Po našem dolasku, vidno potrešene stalaje su u dvoru i u nevjerici gledale potkrovlje kuće koje je požar progutao u vrlo kratkom roku.

- Bila sam dolje i čula sam da nešto u krovištu pucketa. Odmah sam išla provjeriti što se događa, no vatra je već zahvatila kompletno cijeli kat – u nevjerici nam je ispričala Marica.

U pomoć su odmah priskočili prvi susjedi i rodbina, a nepoznati mladići koji su automobilom prolazili pored kuće, prvi su ušli u dvorište te su alarmirali vatrogasce.

- Gore nismo ni provodili vrijeme, nismo imali uključene nikave priključke na katu i stvarno ne znam što je izazvalo požar – dodala je vlasnica kuće.

Na njezinu sreću, vatra nije zahvatila donji dio kuće, tako da unesrećene nisu ostale bez kompletnog krova nad glavom.

U intervenciji su sudjelovala dva vozila Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i desetak dobrovoljaca iz DVD-a Novigrad Podravski koji su u potpunosti ugasili vatru.

- Stigli smo svega 10 minuta nakon poziva, no više ništa nismo mogli spasiti na katu. Totalno je sve izgorjelo, dvije sobe i hodnik te krovište. Plamen je vrlo brzo sve zahvatio, a vjerojatno mu je pomogao i vjetar – rekao nam je jedna od djelatnika koprivničke postrojbe.

Točan uzrok požara znat će se naknadno, no već sad je sigurno da je kući nanesena znatna materijalna šteta, piše Glas Podravine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:34