SAMO NOVČANA KAZNA

FOTO: Vanna ozlijedila troje, ali i dalje smije voziti

Poznata pjevačica mora platiti 4500 kuna kazne. Olakotna okolnost je to što nikada nije kažnjavana, a sudac vjeruje kako će novčana kazna biti dovoljna da uoči pogrešku koju je učinila
 Karlo Eisenbeisser/CROPIX

KOPRIVNICA - Zbog prometne nesreće koju je početkom prosinca skrivila na koprivničkom Trgu mladosti, poznata će pjevačica Ivana Ranilović Vanna biti lakša za gotovo 4500 kuna.

Vanna je pravomoćno osuđena ovih dana, odnosno gotovo deset mjeseci nakon nesreće u kojoj su ozlijeđene tri osobe.

Upravljajući u smjeru gradskog središta Vanna je skupocjenim Mercedesom GLK udarila u Opel Astru kojom je prema Križevačkoj ulici upravljao Petar Škvorc.

Od siline udarca, osim vozača Škvorca, u sudaru su lakše ozlijeđene putnice Miriam Delić i Mateja Besten.

Poznatu pjevačicu prekršajno su prijavili koprivnički policajci nakon čega je slučaj u rujnu stigao pred koprivničkog prekršajnog suca Darija Kuzmića.

U obrazloženju presude sudac Kuzmić ističe kako Vanna dosad nije kažnjavana te će relativno visoka novčana kazna od 4000 kuna biti dovoljna da uoči pogrešku koju je učinila.

Zbog toga joj nije izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije koja je u takvim slučajevima inače uobičajena.

Osim novčane kazne, okrivljenoj pjevačici naređeno je plaćanje 100 kuna paušalnih troškova sudskog postupka i 445,45 kuna troškova utvrđivanja i dokazivanja prometnog prekršaja. Kaznu mora platiti u roku od mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:51