MAJKU JOŠ TRAŽE

FOTO: UZDRMANI PATRIKOV STRIC PREPOZNAO DJEČAČIĆA U suzama zavapio: 'Bože, Bože, zašto si to napravila?'

Beživotno je tijelo pronađeno oko 18:15 u akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava
 Željko Hajdinjak/Cropix, Facebook

>>> NOVO 21:54 Pronađeno tijelo dječaka u akumulacijskom jezeru HE Dubrava kod Preloga je nestali 5-godišnji Patrik Fogadić, potvrdio je u srijedu stric dječaka Robert Fogadić, koji je bio prisutan poslijepodne prilikom izvlačenja tijela iz jezera.

On je, kako piše list Međimurje , prepoznao tijelo djeteta i briznuo u plač te zavapio: 'Bože, Bože, zašto si to napravila?'.

Tijelo dječaka stavljeno je u lijes i preneseno u mrtvozorničko vozilo.

JVP i dalje traži automobil na kanalu između Orehovice i Otoka.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal izjavio je da je proveden očevid te će nad tijelom dječaka sutra biti napravljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Oko četiri kilometra uzvodno kod mjesta Otok u glavnom derivacijskom kanalu HE Čakovec na dubini od 5,6 metera ronioci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec locirali su automobil.

Pretpostavlja se kako je riječ o Opel Astri kojom je Ivana Fogadić prije dva dana napustila obiteljsku kući u naselju Totovec, te povela sa sobom 5-godišnjeg sina Patrika, nakon što je na facebook stranici objavila oproštajno pismo s porukom o samoubojstvu te najavila kako će u smrt povući i sina.

Operacija vađenja automobila odgođena je za sutra ujutro zbog mraka i loših uvjeta vidljivosti.

-------------------------------------

20:08 Potraga za mladom majkom i njezinim sinom koji su nestali u Međimurju u noći s nedjelje na ponedjeljak ipak je završila tragično. U akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava nizvodno od Marine u Prelogu u srijedu poslijepodne oko 18.15 sati pronađeno je mrtvo tijelo dječaka, a iako nam to u policiji nisu mogli službeno potvrditi, najvjerojatnije se radi o petogodišnjem Patriku Fogadiću.

U gotovo isto vrijeme, oko dva kilometra uzvodno od pronalaska beživotnog tijela dječaka, u derivacijskom kanalu koji vodi prema spomenutom jezeru pronađen je automobil, a sumnja se da se radi o plavo-sivoj Opel Astri kojom je upravljala Patrikova majka Ivana Fogadić (29). Može se tako zaključiti da je mlada majka tako u noći s nedjelje na ponedjeljak ipak obistinila svoju prijetnju i oduzela život i sebi i svom sinčiću sletjevši namjerno automobilom u derivacijski kanal.

Za Ivanom Fogadić i njezinim sinom Patrikom od ranih jutarnjih sati u ponedjeljak trajala je intenzivna potraga u kojoj su sudjelovali policijski službenici PU međimurske, vatrogasci JVP Čakovec, pripadnici HGSS-a ali i lokalnih lovačkih i ribolovnih udruga te zmajari iz Varaždina i obični građani. Za njima se tragalo na području Totovca, Preloga i Orehovice, gdje je u noći sa nedjelje na ponedjeljak posljednji put zabilježen signal mobitela mlade majke.

FOTOGALERIJA: Pronađeno tijelo dječaka, policija našla i olupinu automobila

Policija je istraživala i jesu li mlada majka i njen sin prešli državnu granicu ili se pak na svom putu koristili autocestama. Nakon što gotovo tri dana nisu pronađeni nikakvi tragovi te je ustanovljeno da je mlada majka sa sobom prije nestanka uzela i nešto novca, počelo se već sumnjati da Ivana Fogadić ipak nije obistinila svoju prijetnju koju je netom prije nestanka objavila na Facebooku.

Točno u 1 sat i 1 minutu u noći sa nedjelje na ponedjeljak, mlada majka, koja je radila kao asistentica djeci s poteškoćama u nastavi u jednoj školi u Čakovcu, objavila je potresnu poruku u kojoj je optužila svog supruga, pirotehničara Valentina Fogadića, koji se u tom trenutku nalazio na terenu u Vinkovcima, za obiteljsko nasilje, maltretiranje i prijevaru. Ivana Fogadić svoju je poruku završila dramatičnim riječima kojim je najavila da će oduzeti život sebi i svom petogodišnjem sinčiću. Zatim se, zajedno sa sinom, u automobilu Opel Astra plavo-sive boje udaljila od obiteljke kuće u mjestu Totovec, gdje se zajedno sa suprugom i sinom doselila nekoliko godina prije iz Slavonije.

Njezini prijatelji na Facebooku brzo su primijetili poruku, pokušali je kontaktirati te alarmirali članove njezine obitelji koji su sve prijavili policiji i u ponedjeljak rano ujutro krenula je potraga za mladom majkom i njezinim sinčićem. Potraga, koja je na žalost, tragično završila, pronalaskom tijela nevinog dječaka u hladnoj vodi akumulacijskog jezera.

-------------------------------------

19:25 Kako javlja PU međimurska, oko 18.15 sati u akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava, nizvodno od Marine u Prelogu, pronađeno je mrtvo tijelo djeteta.

Sumnja se da se radi o nestalom Patriku Fogadiću (5).

-------------------------------------

Još uvijek nema konkretnih informacija što se dogodilo s Ivanom Fogadić (29) i njenim sinom Patrikom (5) koji su nestali u noći sa nedjelje na ponedjeljak udaljivši se automobilom iz svoje obiteljske kuće u međimurskom mjestu Totovec.

Pripadnici PU međimurske, JVP Čakovec, HGSS-a i lokalnih lovačkih i ribolovnih udruga i dalje pretražuju teren na području Orehovice, Preloga, Totovca i drugih mjesta u tom dijelu Međimurja no još uvijek nisu uspjeli pronaći ni najmanji trag koji bi ih mogao odvesti do nestale mlade majke i njenog sina. Nakon što su u ponedjeljak i utorak pretražili akumulacijsko jezero HE Čakovec te staro korito i derivacijski kanal rijeke Drave, u srijedu je krenula i pretraga akumulacijskog jezera HE Donja Dubrava i okolnog područja. Vodene površine vatrogasci u čamcima pretražuju prijenosnim sonarom, policijski službenici pješice pretražuju teren uz obalu i okolno područje, a teren se pregledava i iz zraka.

FOTOGALERIJA: Pretraga akumulacijskog jezera HE Dubrava

U PU međimurskoj u kontaktu su i sa policijskim upravama u susjednim županijama te u Slavoniji i na moru jer se istražuju i mogućnosti da se nestala žena sa sinom sakrila kod prijatelja ili članova obitelji, a istražuje se i koliko je novca sa sobom uzela prije nego li je nestala. U suradnji s HAC-om, upotrebom njihovog sustava za pretragu vozila po registarskim oznakama, utvrđeno je da automobil kojim su se koristili nestala majka i njen sin nije ušao ni na jednu autocestu, no kako neslužbeno doznajemo u policiji ipak nisu u potpunosti isključili mogućnost da su Ivana i Patrik Fogadić prešli državnu granicu u noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak, u trenucima kad za njima još nije bila pokrenuta potraga.

Posljednji put signal mobitela Ivane Fogadić zabilježen je u noći sa nedjelje na ponedjeljak na području Općine Orehovice u Međimurju. Radi se o području od oko 4 kilometra kvadratna koje je temeljito pretraženo te nisu pronađeni baš nikakvi tragovi koji bi ukazivali na lokaciju nestale majke i njenog sina. Iako su policiju u protekla tri dana kontaktirali brojni građani, ni jedan od njih nije se javio s konkretnom informacijom o lokaciji nestalih ili automobila kojim su se koristili. Kako neslužbeno doznajemo, u PU međimurskoj su zbog svega toga sve više uvjereni da su Ivana Fogadić i njen sin u noći s nedjelje na ponedjeljak automobilom napustili područje Međimurske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:36