U POTPUNOSTI IZGORJELI

FOTO: U ŠIBENIKU IZGORJELI AUTOMOBIL I TRI SKUTERA Vlasnik u šoku: 'Nikome se u životu nisam zamjerio, svi me znaju kao mirnog i povučenog čovjeka'

Sibenik, 151015.Nepoznati pocinitelj sinoc je zapalio cetiri motora i osobno vozilo u gradskoj cetvrti Vidici.Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
 Nikolina Vuković Stipaničev / C / Copyrighted

ŠIBENIK – U šibenskoj gradskoj četvrti Vidici, u Ulici Udarne dalmatinske brigade, na parkiralištu ispred stambene zgrade na broju 20, noćas su potpunosti izgorjeli jedan osobni automobil, tri vespe, dok je polovično nagorio jedan jači skuter.

Na mjestu požarišta jutros smo zatekli djelatnike šibenske Krim-policije koji obavljaju očevid te će se uzroci ovog nemilog događaja znati tijekom dana.

U vidno šokiranom stanju ispred parkirališta zatekli smo i vlasnika izgorenog automobila, magistra povijesti Milivoja Blaževića, umirovljenog djelatnika šibenskog Gradskog arhiva.

- A što da vam kažem, ne znam koji bi to mogli biti motivi da mi netko namjerno zapali automobili. To je bio sportski automobil marke Honda. Star je 23 godine, prešao sam s njime 200 tisuća kilometara i nikad se nije pokvario. Ponavljam, nikad se u životu nisam nikome zamjerio, svi me u Šibeniku znaju kao mirnog i povučenog čovjeka koji je cijeli svoj životu posvetio svom poslu. Tužan sam i ogorčen ne samo zbog automobila, već i zbog dokumentacije o mojem istraživanju povijesti Šibenika koja je bila u njemu i koja je sada bespovratno izgubljena – rezignirano nam je ispričao Milivoj Blažević.

Tijekom noći padala je kiša, dodao je Blažević, spavao sam i nisam znao da mi automobili gori, već sam tek ujutro vidio stravičnu sliku na parkiralištu ispred svoje zgrade.

Je li vatra izbila na Blaževićevom automobili i zahvatila u blizini parkirane vespe ili je bilo obrnuto? Je li je vatra podmetnuta ili je izbila iz tehničkih razloga, utvrdit će policijska istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:59