NIJE PRVI PUT

FOTO: U SAMO DVIJE MINUTE DVIJE PROMETNE NESREĆE NA ISTOME MJESTU Dvije srne stradale prelazeći cestu u Koprivnici: 'Bile su još žive, ali morali smo ih eutanazirati'

 Nikola Wolf/Podravski list

Dvije su srne stradale danas poslijepodne u Koprivnici, i to na istome mjestu u samo dvije minute. Na Peteranskoj cesti, kod Sveučilišta Sjever, na njih su u kratkom razmaku naletjela dva automobila. U 17.11 sati stradala je prva, a u 17.13 druga. Riječ je o vrlo frekventnoj ulici koja je glavni prometni pravac iz središta Koprivnice prema Mađarskoj.

Srnama koje su stradale prelazeći cestu nije bilo pomoći. Nakon nesreće bile su još žive, ali teško ozlijeđene. Policija je odmah pozvala lovnike iz koprivničke lovačke udruge koji su ih morali dati eutanazirati. Na dvama automobilima zabilježena je materijalna šteta, ali nitko iz vozila nije ozlijeđen.

Koprivnički lovci, inače, upozoravaju na sve više divljači koja se pojavljuje u urbanim koprivničkim dijelovima. Srne su česti gosti šireg gradskog središta, a nedavno je na južnoj koprivničkoj obilaznici, blizu velikoga trgovačkog centra stradalo nekoliko divljih svinja iz čopora koji je prelazio cestu u potrazi za hranom. Iz šumarka u prigradskom naselju bili su se zaputili prema središtu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 18:08