ŽIVI IZGORJELI

FOTO Trenuci užasa u buktinji: Trojica prijatelja krenuli na narodnjake i poginuli

Bili su na koncertu Mladena Grdovića. Nakon 'fajrunta' željeli su nastaviti subotnji noćni provod
 Nikša Stipaničev/CROPIX

ŠIBENIK - Bili su na koncertu Mladena Grdovića u Cuba Libre baru na Brodarici. Nakon “fajrunta” subotnji noćni provod željeli su nastaviti na “narodnjacima” u Sedramiću kod Drniša. Ukrcali su se u Opel Tigru i krenuli.

Prošli su prvi, te potom drugi tunel kod mjesta Tromilja.

Spuštali su se dugom nizbrdicom i nakon ulaska u blagi desni zavoj vozač je iznenada izgubio nadzor nad upravljačem, kratko je prikočio ostavivši nekih 10 metara traga nakon čega je vozilo sletjelo s kolnika, prešlo na kamenjar, više puta se okrenulo i pretvoreno u hrpu zgužvanog lima zaustavilo se na rubu oveće stijene.

Bilo je točno 3.05 sati. Tog trenutka vozač Toni T., 36-godišnji automehaničar iz šibenske gradske četvrti Ražine, nepomično je ležao pokraj olupine, dok su njegova dvojica prijatelja i susjeda Stipe V.(31) i Stipe Dž. (32) ostala zarobljena u Tigri koja se potom u trenutku pretvorila u golemu plamteću buktinju. Tijela dvojice nesretnih mladića izgorjela su do neprepoznatljivosti.

Stravičan prizor, doznajemo iz izvora bliskih istrazi, prvi je ugledao stariji vozač koji je naišao iza njih nakon čega je pohitao do obližnje benzinske crpke Tromilja Benz i o nesreći obavijestio djelatnika u noćnoj smjeni.

Vrlo brzo na mjesto događaja stigla je policija, Hitna i vatrogasci, ali niti nesretnom vozaču koji je u okretanju vozila ispao, nažalost nije bilo pomoći.

Policajci i medicinsko osoblje ostali su šokirani prizorom unutar zapaljene Tigre u kojoj je vatra progutala tijela stradalih. S tijelima izgorjeli su i dokumenti stradalih, pa je pokrenut postupak njihove identifikacije, sve u svrhu da se tužna vijest ne priopći “krivoj” obitelji.

Nakon što je sudac istrage Branko Ivić naložio da se tijela poginulih prevezu na Odjel patologije, na istom je potom provedeno prepoznavanje.

Doznajemo kako je vozač, inače automehaničar, Opel Tigru prethodno primio na popravak od jednog prijatelja iz Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:22