UŽAS KOD KARLOVCA

FOTO: TRAGEDIJA NA MREŽNICI Kajakaš nestao pod slapom, ostao zarobljen ispod stijena

Rezultate nije dala niti pretraga donjeg toka rijeke ispod slapa u dužini od dva kilometra
 HGSS

TOUNJ - Tijekom nedjeljne vožnje kajakom po Mrežnici nestao je 41-godišnji muškarac. Prema informacijama s terena koje donosi Centar 112, odnosno HGSS, muškarac je kajakom zapeo za jedan od slapova u blizini ušća Tounjčice, izašao je iz njega, te ga pokušao izvući. U tom se trenutku okliznuo, pao i vjerojatno ostao zaglavljen u pukotinama ispod slapa, zbog izuzetno jake struje koju je osnažio visok vodostaj rijeke.

- Spašavatelji su pokušali raznim tehnikama s površine doprijeti do dubljih dijelova potopljenih kanala, ali na žalost zbog jake vodene struje taj način pretrage nije dao rezultata. Također, zbog visokog vodostaja nije bilo moguće napraviti uron u sam slap - kažu karlovački HGSS-ovci koji su se u nedjelju u popodnevnim satima uključili u potražnu akciju, ali bez rezultata.

Potraga je trebala biti nastavljena danas, ali je zbog noćašnje kiše i novog rasta vodostaja ipak obustavljena. Spasitelji planiraju gradnju privremenog nasipa kojim bi rasteretili glavni slap i na taj način snizili vodostaj te obavili uron, ali se za tako nešto čekaju povoljnije vremenske prilike. Glasnogovornica Policijske uprave Andreja Lenart kazala je da od danas u potrazi sudjeluju i ronioci Antiterorističke jedinice.

Rezultate nije dala niti pretraga donjeg toka rijeke ispod slapa u dužini od dva kilometra. U akciji je sudjelovalo 20 gorskih spašavatelja iz stanica Karlovac i Ogulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:05